Acaena (Stekelnootje)

Het Stekelnootje, ook wel Acaena genoemd is een (half)groenblijvende bodembedekker met een sierlijke en kruipende groeiwijze. Er zijn diverse soorten die je online bij Plant & Grow kunt kopen. Het geslacht Acaena omvat een honderdtal soorten en behoort tot de familie van de roosachtige (Rosaceae). De plant is verkrijgbaar in verschillende bladkleuren: van bronskleurig tot bruin, blauwachtige tinten tot blauwgroen.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
10 cm
1 Review
Stekelnootje
Acaena buchananii
2
29
Va.
10 cm
Stekelnootje
Acaena magellanica
2
19
Va.
Populair
10 cm
2 Reviews
2
09
Va.
20 cm
Stekelnootje
Acaena 'Blue Haze'
uitverkocht

De plant groeit het beste op humeuze zandgrond of zandige klei. De naam Acaena is afgeleid van het Griekse woord akaina (wat doorn betekent) wat natuurlijk verwijst naar de stekelige vruchtjes (stekelnootjes) van de plant. In het wild komt het Stekelnootje met name voor in het zuidelijk halfrond, met name Australië en Zuid-Amerika. Sommige van deze soorten zijn gecultiveerd en worden als bodembedekkers gebruikt.

De Acaena plant heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. Sommige soorten zijn wat beter winterhard dan andere maar over het algemeen kunnen ze de Nederlandse winters goed doorstaan. Enkel te veel vocht (met name in de winter) kunnen de Stekelnootjes minder goed verdragen dus een waterdoorlatende bodem heeft de voorkeur. Een zonnige (eventueel half beschaduwde) standplaats wordt dan ook het beste verdragen door de plant. Kenmerkend aan de Acaena is dat vrijwel alle bladeren getand zijn en de meeste ook licht behaard. Deze bodembedekker is redelijk goed beloopbaar en wordt daardoor ook wel eens als alternatief gebruikt voor kleine (weinig beloopbare) gazons.

Plant & Grow levert uitsluitend Acaena soorten die het goed doen binnen ons klimaat. Na bestelling worden binnen enkele werkdagen de Stekelnootjes al bij je thuisbezorgd. Om beschadiging aan planten te voorkomen, verpakken wij al onze Acaena planten op een zorgvuldige en stevige manier, zodat de kwaliteit blijft behouden. Hierover hoeft je je als klant dus absoluut géén zorgen te maken! Omdat wij volledig achter ons product staan, geven wij aangroeigarantie op ons gehele assortiment Stekelnootjes.

 

Acaena kopen bij Plant & Grow

Wacht niet langer en bestel het Stekelnootje vandaag nog in onze webshop. Binnen 1 tot 5 werkdagen wordt de Acaena bij je thuisbezorgd, vers vanaf de kweker.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.