Acaena 'Blue Haze'

  • Jaarrond te planten
  • Groenblijvend
  • Voorkomt onkruid


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Acaena buchananii


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 714
Geslacht: Acaena
Uiteindelijke hoogte: 20 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Blauw, Grijs
Aantal planten: ± 
12 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Matig
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend. Bij voorkeur kalkminnend
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Stekelnootje

De Acaena 'Blue Haze' (synoniem: Acaena 'Pewter'), ook wel Stekelnootje genoemd is een groenblijvende bodembedekker die ook goed als rotsplant kan worden gebruikt (zodevormend). Door de wortelende stengels groeit deze plant steeds breder uit. Het getande blad is rond tot ovaal-vormig en heeft een blauwgrijs berijpte kleur.

In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Acaena 'Blue Haze' met onopvallende witte bloempjes. Na de bloeiperiode vormen zich de rode, stekelvormige vruchten (nootjes). De standplaats van de Acaena 'Blue Haze' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een liefst iets wat droge, kalkminnende en voedselrijke grond. 

Met name in de winter is het belangrijk dat overtollig water snel weg kan stromen in de bodem. Uiteindelijk wordt de plant niet veel hoger dan zo'n 20 cm. Hierbij leent deze bodembedekker zich perfect voor in een border op liefst open plaatsen. Bij strenge vorst is het aan te raden om de plant af te dekken om vorstschade te voorkomen. Verder laat de Acaena 'Blue Haze' zich makkelijk combineren met andere tuinplanten en heeft verder geen specifieke verzorging nodig.

De Acaena 'Blue Haze' (Stekelnootje) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Acaena 'Blue Haze' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Acaena 'Blue Haze'.


€ 1,79
Euphorbia polychroma Wolfsmelk
ZonHalfschaduw
 
 
30cm
€ 1,89
Helianthemum hybride 'The Bride' Zonneroosje
ZonHalfschaduw
 
 
25cm
€ 1,69
Anaphalis triplinervis Siberisch edelweiss
Siberisch edelweiss
Anaphalis triplinervis
ZonHalfschaduw
 
30cm


€ 1,79
Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' Amandelwolfsmelk
ZonHalfschaduw
 
 
40cm
€ 2,19
Sesleria autumnalis Fonteinkruid
ZonHalfschaduw
 
 
40cm
€ 1,79
Saxifraga 'Peter Pan' Mossteenbreek
ZonHalfschaduw
 
 
15cm
€ 1,49
Alchemilla erythropoda Dwergvrouwenmantel
Dwergvrouwenmantel
Alchemilla erythropoda
ZonHalfschaduw
 
 
20cm


Verzorging en onderhoud Acaena 'Blue Haze'


Aanplanten

Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Acaena ‘Blue Haze’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering tijdens vorst of sneeuw.

Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het raadzaam om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaren. Plant hierbij de Acaena ‘Blue Haze’ op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 12 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk om te zorgen dat er geen mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Acaena ‘Blue Haze’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met mogelijke bladverbranding.

Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 100 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Acaena ‘Blue Haze’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. Deze is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


Snoeien

Ten opzichte van andere planten, hoeft de vrijwel Acaena ‘Blue Haze’ niet gesnoeid te worden. Als je de Acaena ‘Blue Haze’ in vakbeplantingen of langs terrassen/padden gebruikt kun je jaarlijks de randen wat bijsnoeien om een 'strak' geheel te vormen. Uitgebloeide bloemen hoeven niet weggesnoeid te worden, deze vallen vanzelf van de plant.


Water geven

Om te voorkomen dat de Acaena ‘Blue Haze’ uitdroogt is het raadzaam om de bodembedekker tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.


Bijzonderheden

Bij strenge vorst afdekken om invriezen te voorkomen.Reviews over de Acaena 'Blue Haze'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes