Acer palmatum 'Atropurpureum'

  • Onderhoudsarm
  • Prachtige herfstkleur
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 484
Geslacht: Acer
Uiteindelijke hoogte: 400 cm
Bloeikleur: Rood, Roze, Wit
Bloeimaand(en): Mei, Juni
Bladkleur: Rood
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Zo min mogelijk, wanneer de Acer te groot of te dicht vertakt is in de maand augustus terugsnoeien.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Japanse esdoorn

De Acer palmatum 'Atropurpureum', beter bekent als de Japanse esdoorn is een bladverliezende sierheester en is een van de meest populaire Acers in de Nederlandse tuin. De Acer palmatum 'Atropurpureum'  is net als zijn 'groene zusje', de Acer palmatum, een langzaam groeiende heester die uit kan groeien tot een kleine boom van zo'n 4-5 meter hoog. Het blad is handvormig en rood van kleur, welke in de herfst naar een nog intensere rode kleur verkleurd. Een ware kleurenexplosie in je tuin! Dankzij de groeiwijze en het prachtige blad is de Acer een erg geliefde plant in de Nederlandse tuin

In de maanden mei en juni bloeit de Japanse esdoorn met onopvallende witte tot rozerode bloempjes, maar deze vormen niet de grootste sierwaarde van de plant. De standplaats van de Acer palmatum dient een zonnige, liefst half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem en met voorkeur op een beschutte plek. Een vruchtbare bodem is van groot belang.

In slecht ontwaterde gronden is de kans op Verticilium groter, een bodemschimmel die taksterfte (zwarte taken) kan veroorzaken waarvoor de Acer redelijk vatbaar is. Mochten er zwarte of doden takken optreden, snoei deze dan tot het gezonde hout terug en kijk of de plant niet te vochtig staat . Van nature komt het helaas ook al voor dat er taksterfte optreed, maar probeer de kans hierop zo klein mogelijk te houden. Omdat de Acer palmatum 'Atropurpureum' zo'n ontzettend mooie plant is, nemen veel mensen de risico's voor lief.

De Japanse esdoorn leent zich perfect als solitair plant, maar is ook goed te gebruiken als groepsbeplanting of kuipplant. Vooral in Japanse tuinen wordt de Acer palmatum 'Atropurpureum' veel toegepast. Daarnaast is deze heester goed winterhard en laat zich makkelijk combineren met andere tuinplanten.

De Acer palmatum 'Atropurpureum' (Japanse esdoorn) bestel je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Acer palmatum 'Atropurpureum' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Acer palmatum 'Atropurpureum'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Acer palmatum 'Atropurpureum'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes