Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'

Duizendblad 1 Beoordeling
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,09
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,49
Va. 6 stuks
€ 2,39
Va. 12 stuks
€ 2,29
Va. 24 stuks
€ 2,19
Va. 96 stuks
€ 2,09

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Duizendblad

De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold', ook wel Duizendblad genoemd is een snelgroeiende vaste plant. De bladeren (aromatisch) zijn geveerd, zacht en groen van kleur. Deze vaste plant heeft een bossige, rechtopgaande groeiwijze en bereikt hierbij een hoogte van zo'n 100-120 cm. Rond de maanden juli en augustus (vaak ook nog september) bloeit de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' met prachtige gele bloemen welke ook als snijbloemen kunnen worden gebruikt. De bloemen zijn ook erg geliefd bij vlinders en bijen.

De standplaats van de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' dient een zonnige plek in de tuin te zijn. Het Duizendblad is goed winterhard en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' is goed te combineren met andere tuinplanten, zoals bijvoorbeeld de Salvia en leent zich ook goed voor in een vaste planten border (als groepsbeplanting). 

De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' (Duizendblad) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'

Artikelnummer
228
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Achillea (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
120 cm
Bloeikleur
Geel
Bloeimaand(en)
Juli, Augustus, September
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Snelgroeiend

  Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Plant & Grow adviseert zo'n ± 6 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige plek in de tuin op een goed doorlatende grond. Voordat de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies

  Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor het hele jaar aangeplant worden, met uitzondering bij vorst en sneeuw. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en daardoor dus goed kan gaan groeien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snel-werkende organische meststof die je 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant strooit. Snel-werkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (2-3 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de vaste plant in een korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar maar ook in de zomer. Bemest dus in de maanden maart en juni en strooi hierbij de mestkorrels rondom de plant (niet in de plant).


  Snoeien

  Het beste is om de plant in het voorjaar pas tot 10 cm boven de grond terug te snoeien. De afgestorven takken van de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' vormen in de winter namelijk een beschermlaag bij (strenge) vorst. Eventueel kan de plant ook al in het najaar teruggesnoeid worden, maar dan adviseren wij het Duizendblad niet al te verder terug te snoeien. 40-50 cm boven de grond is hierbij voldoende.

  Uitgebloeide bloemen kunnen worden weggesnoeid om nieuwe bloei te stimuleren.


  Water geven

  De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte (zeker bij een zonnige standplaats in de volle zon) tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem.


  Scheuren

  Om de bloei- en groeikracht te behouden en om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar.


  Bijzonderheden

  Wanneer je de bloemen als snijbloemen wilt gebruiken, direct na het ontluiken afsnijden om zo lang mogelijk van de bloemen te kunnen genieten. De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' is hiervoor goed te gebruiken.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.