Achillea millefolium 'Paprika'

Duizendblad
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Duizendblad

De Achillea millefolium 'Paprika', ook wel Duizendblad genoemd is een opgaande en sterke bladverliezende vaste plant. De aromatische, groene bladeren zijn licht behaard en dubbel veerdelig. In de maanden juni, juli, augustus en september bloeit de Achillea millefolium 'Paprika' uitbundig met prachtige rode tot roodoranje bloemschermen.

De bloemen zijn goed als snij- en droogbloem te gebruiken en trekken daarbij insecten aan zoals vlinders en bijen. De Achillea millefolium 'Paprika' is een echte topper voor wie van rode kleuraccenten houdt! De standplaats dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een niet te vochtige bodem. Voorkeur gaat hierbij uit naar een kalkminnende grond.

Uiteindelijk bereikt deze soort een hoogte van zo'n zo'n 60 c en is daarbij goed te gebruiken als groepsbeplanting in een border. Ook in kleine groepjes bij elkaar is de plant erg mooi. Voor het behoud van een groei-krachtige plant is het belangrijk om het Achillea millefolium 'Paprika' na 3-4 jaar op te nemen, te splitsen en de jonge plantdelen terug te planten. Hierdoor blijft de plant gezond en kun je ieder jaar genieten van een uitbundige bloei. Verder is deze kleurmaker goed winterhard en laat zich eenvoudig combineren met andere tuinplanten.

De Achillea millefolium 'Paprika' (Duizendblad) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Achillea millefolium 'Paprika'

Artikelnummer
713
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Achillea (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
60 cm
Bloeikleur
Oranje, Rood
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus, September
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Snelgroeiend
 • Rijkbloeiend

  Achillea millefolium 'Paprika' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Achillea millefolium 'Paprika'.
  Achillea millefolium 'Paprika' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Achillea millefolium 'Paprika' aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgeweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 6 stuks per m² op een zonnige tot half beschaduwde standplaats.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om ervoor te zorgen dat de Achillea millefolium ‘Paprika’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant 2 keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een liefst snelwerkende meststoffen die in 4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen. Bij een organische meststof verbetert het tevens de grond.

  Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de plant.


  Snoeien

  Afgestorven plantdelen kunnen het beste pas in het voorjaar teruggesnoeid worden. Deze beschermen de plant van nature tegen vorst in de winter. Snoei de Achillea millefolium ‘Paprika’ voordat de nieuwe uitlopers tevoorschijn komen, zo’n 10 cm boven de grond terug. Eventueel zou je de plant in het najaar al wat in kunnen korten, maar snoei in deze periode nooit de plant in zijn geheel terug.

  Om nieuwe bloei te stimuleren kun je uitgebloeide bloemen het beste direct wegsnoeien. Hierdoor gaat alle energie van de plant naar de nieuwe bloemknoppen.


  Water geven

  De Achillea millefolium ‘Paprika’ dient bij aanhoudende droogte tijdig water te krijgen. Hierbij geldt, hoe warmer en zonniger de standplaats (eventueel in combinatie met wind), hoe sneller de bodem uitdroogt en dus hoe sneller de plant water nodig heeft. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.


  Scheuren

  Om een bloei- en groei krachtige plant te behouden is het belangrijk om de Achillea millefolium ‘Paprika’ tijdig te verjongen. Wij adviseren om de plant na enkele jaren (± 2-3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. De kern van de plant is in de meeste gevallen het minst mooi en plant deze dan ook niet terug. Kies de jongste en mooiste plantendelen (meestal de buitenkant) en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar, bij voorkeur op een bewolkte dag. 


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Achillea millefolium 'Paprika'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.