Achillea (Duizendblad)

Het Duizendblad (Nederlandse naam) is een vaste plant en bestaat ongeveer uit zo'n 75 verschillende soorten uit de composietenfamilie.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Populair
120 cm
1 Review
2
19
Va.
60 cm
2
39
Va.
60 cm
Populair
80 cm
80 cm
70 cm
2
09
Va.
25 cm
2
09
Va.
Populair
100 cm
1 Review
uitverkocht
60 cm
uitverkocht

De Achillea (Duizendblad) komt voor in Europa, Azië (in streken met gematigde temperaturen) en enkele soorten ook in Amerika. Het blad van de Achillea is meestal behaard en aromatisch. Afhankelijk van de soort bloeit de Achillea met rode, gele, witte, roze of oranje (schermvormige) bloemen/trossen in de maanden juni tot en met november. Het zijn sterke planten die heerlijk geurend zijn. Door middel van wortelstokken verspreid de plant zich in de tuin. Sommige van deze soorten worden toegepast als sierplant en kun je in onze webwinkel online kopen.

Vroeger was de Achillea (sommige soorten) een populaire groente en werd tevens gebruik voor de bereiding van bier. Naast het gebruik als voedingsmiddel werd het Duizendblad ook gebruikt vanwege de geneeskrachtige stoffen die met name in de bloemen en bladeren zijn opgeslagen. De etherische oliën van het Duizendblad worden nog steeds gebruikt tegen verkoudheid en griep en kunnen daarbij verzachtend werken bij darmkrampen en buikpijn.

Plant & Grow levert het Duizendblad uitsluitend als sierplant. De Achillea is een perfecte vaste plant voor in een border en is erg mooi in groepsbeplanting. Ook in combinatie met andere vaste planten of heesters (Taxus baccata) kan het Duizendblad goed worden toegepast. Voorkeur gaat uit naar een zonnige standplaats op een waterdoorlatende grond. De plant groeit over het algemeen goed op arme, (stenige) gronden en is droogte tolerant. Dit bekend niet dat de plant geen water nodig heeft. Bij (aanhoudende) droogte is het belangrijk de plant tijdig water te geven.

Wanneer Duizendblad planten? Aangezien alle producten van Plant & Grow potgekweekt zijn kunnen deze vrijwel jaarrond geplant worden ongeacht het seizoen.

 

Achillea kopen bij Plant & Grow

Wacht niet langer en bestel het Duizendblad vandaag nog in onze webshop. Binnen 1 tot 5 werkdagen wordt de Achillea bij je thuisbezorgd, direct leverbaar vanaf de kweker.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.