review-ster review-ster review-ster review-ster review-ster 1 Reviews

Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Snelgroeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Achillea millefolium 'Terracotta'


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 228
Geslacht: Achillea
Uiteindelijke hoogte: 120 cm
Bloeikleur: Geel
Bloeimaand(en): Juli, Augustus, September
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Zeer
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Duizendblad

De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold', ook wel Duizendblad genoemd is een snelgroeiende vaste plant. De bladeren (aromatisch) zijn geveerd, zacht en groen van kleur. Deze vaste plant heeft een bossige, rechtopgaande groeiwijze en bereikt hierbij een hoogte van zo'n 100-120 cm. 

Rond de maanden juli en augustus (vaak ook nog september) bloeit de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' met prachtige gele bloemen welke ook als snijbloemen kunnen worden gebruikt. De bloemen zijn ook erg geliefd bij vlinders en bijen.

De standplaats van de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' dient een zonnige plek in de tuin te zijn. Het Duizendblad is goed winterhard en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' is goed te combineren met andere tuinplanten, zoals bijvoorbeeld de Salvia en leent zich ook goed voor in een vaste planten border (als groepsbeplanting). 

De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' (Duizendblad) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'.


€ 1,79
Salvia nemorosa 'Caradonna' Salie
€ 2,09
Calamagrostis brachytricha Diamantgras
ZonHalfschaduw
 
 
 
90cm
€ 1,59
Coreopsis verticillata Meisjesogen
Zon
 
60cm


€ 1,49
Lychnis chalcedonica Brandende liefde
Brandende liefde
Lychnis chalcedonica
Zon
 
100cm


Verzorging en onderhoud Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'


Aanplanten

Plant & Grow adviseert zo'n ± 6 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige plek in de tuin op een goed doorlatende grond. Voordat de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies

Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor het hele jaar aangeplant worden, met uitzondering bij vorst en sneeuw. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en daardoor dus goed kan gaan groeien.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snel-werkende organische meststof die je 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant strooit. Snel-werkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (2-3 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in een korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar maar ook in de zomer. Bemest dus in de maanden maart en juni en strooi hierbij de mestkorrels rondom de plant (niet in de plant).


Snoeien

Het beste is om de plant in het voorjaar pas tot 10 cm boven de grond terug te snoeien. De afgestorven takken van de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' vormen in de winter namelijk een beschermlaag bij (strenge) vorst. Eventueel kan de plant ook al in het najaar teruggesnoeid worden, maar dan adviseren wij het Duizendblad niet al te verder terug te snoeien. 40-50 cm boven de grond is hierbij voldoende.

Uitgebloeide bloemen kunnen worden weggesnoeid om nieuwe bloei te stimuleren.


Water geven

De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte (zeker bij een zonnige standplaats in de volle zon) tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem.


Scheuren

Om de bloei- en groeikracht te behouden en om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar.


Bijzonderheden

Wanneer je de bloemen als snijbloemen wilt gebruiken, direct na het ontluiken afsnijden om zo lang mogelijk van de bloemen te kunnen genieten. De Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' is hiervoor goed te gebruiken.Reviews over de Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'

review-ster review-ster review-ster review-ster review-ster   Elle
Op naar het voorjaar (Geplaatst op 21-02-2017)
Deze planten hebben het afgelopen zomer zo mooi gedaan. Kan niet wachten tot ze weer gaan uitlopen in het voorjaar!

Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes