Achillea millefolium 'Paprika'

  • Onderhoudsarm
  • Snelgroeiend
  • Rijkbloeiend
Achillea millefolium 'Paprika' | Duizendblad

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Achillea millefolium 'Red Velvet'
Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 713
Geslacht: Achillea
Uiteindelijke hoogte: 60 cm
Bloeikleur: Oranje, Rood
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus, September
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:In het voorjaar bruine bladeren en stengels wegknippen. Eventueel na de bloei terugsnoeien voor een tweede bloeiperiode.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Beschrijving Duizendblad

De Achillea millefolium 'Paprika', ook wel Duizendblad genoemd is een opgaande en sterke bladverliezende vaste plant. De aromatische, groene bladeren zijn licht behaard en dubbel veerdelig. In de maanden juni, juli, augustus en september bloeit de Achillea millefolium 'Paprika' uitbundig met prachtige rode tot roodoranje bloemschermen.

De bloemen zijn goed als snij- en droogbloem te gebruiken en trekken daarbij insecten aan zoals vlinders en bijen. De Achillea millefolium 'Paprika' is een echte topper voor wie van rode kleuraccenten houdt! De standplaats dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een niet te vochtige bodem. Voorkeur gaat hierbij uit naar een kalkminnende grond.

Uiteindelijk bereikt deze soort een hoogte van zo'n zo'n 60 c en is daarbij goed te gebruiken als groepsbeplanting in een border. Ook in kleine groepjes bij elkaar is de plant erg mooi. Voor het behoud van een groei-krachtige plant is het belangrijk om het Achillea millefolium 'Paprika' na 3-4 jaar op te nemen, te splitsen en de jonge plantdelen terug te planten. Hierdoor blijft de plant gezond en kun je ieder jaar genieten van een uitbundige bloei. Verder is deze kleurmaker goed winterhard en laat zich eenvoudig combineren met andere tuinplanten.

De Achillea millefolium 'Paprika' (Duizendblad) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Gerelateerde tuinplanten

€ 1,69
Achillea millefolium 'Walther Funcke' Duizendblad
€ 1,59
Achillea millefolium 'Red Velvet' Duizendblad
€ 1,29
Achillea millefolium 'Cerise Queen' Duizendblad
€ 1,49
Phlox subulata 'Atropurpurea' Kruipvlambloem
€ 5,95
Aster frikartii 'Mönch' Herfstaster
€ 1,69
Kalimeris incisa 'Alba' Zomeraster
€ 1,79
Brunnera macrophylla Kaukasisch vergeet-mij-nietje
Kaukasisch vergeet-mij-nietje
Brunnera macrophylla
 
60cm
€ 1,69
Geum rivale 'Leonard's Variety' Knikkend nagelkruid
 
 
 
30cm


Verzorging en onderhoud Achillea millefolium 'Paprika'


Aanplanten

Plant & Grow adviseert zo'n ± 6 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige plek in de tuin. Voordat de Achillea millefolium 'Paprika' wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies

Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering bij vorst en sneeuw. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en daardoor dus goed kan gaan groeien.


Bemesten

De Achillea millefolium 'Paprika' heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snel-werkende meststof die je 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant strooit. Snel-werkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (2-3 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in een korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar maar ook in de zomer. Bemest dus in de maanden maart en juni en strooi hierbij de mestkorrels rondom de plant (niet in de plant).


Snoeien

Het beste is om de plant in het voorjaar pas tot 10 cm boven de grond terug te snoeien. De afgestorven takken van de Achillea millefolium 'Paprika' vormen in de winter namelijk een beschermlaag bij (strenge) vorst. Eventueel kan de plant ook al in het najaar teruggesnoeid worden, maar dan adviseren wij het Duizendblad niet verder terug te snoeien dan 40-50 cm boven de grond.


Water geven

De Achillea millefolium 'Paprika' heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem.


Scheuren

Om de bloei- en groeikracht te behouden en om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Achillea millefolium 'Paprika' na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar.


Bijzonderheden

Wanneer je de bloemen als snijbloemen wilt gebruiken, direct na het ontluiken afsnijden om zo lang mogelijk van te kunnen genieten.Reviews over de Achillea millefolium 'Paprika'

Nog geen reviews toegevoegd