Achillea millefolium 'Red Velvet'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Snelgroeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 770
Geslacht: Achillea
Uiteindelijke hoogte: 60 cm
Bloeikleur: Rood
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groen, Grijs
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Achillea millefolium 'Red Velvet' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Duizendblad

De Achillea millefolium 'Red Velvet', ook wel Duizendblad genoemd is een opgaande, bladverliezende vaste plant. Het varenachtige, aromatische blad heeft een groengrijze kleur en is licht behaard.

De bloeitijd breekt aan in de maanden juni, juli en augustus waarbij zich prachtige rode (met soms iets wat donkerroze tinten) schermbloemen vormen. Hommels en bijen worden aangetrokken door deze bloemen. Tevens is de bloem ook erg geschikt voor in bloemstukken.

De Achillea millefolium 'Red Velvet' prefereert een zonnige standplaats op een waterdoorlatende bodem. Droge gronden worden goed verdragen, zware (natte) kleigronden niet. Deze vaste plant leent zich goed voor in een zonnige border, zowel in grote groepen bij elkaar als in combinatie met andere vaste planten. Ook als prairiebeplanting is deze cultivar goed te gebruiken. Uiteindelijk bereikt de plant een hoogte van zo'n 60 cm. Verder is de Achillea millefolium 'Red Velvet' een goede, winterharde vaste plant en een kleurrijke toevoeging voor je tuin.

De Achillea millefolium 'Red Velvet' (Duizendblad) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Achillea millefolium 'Red Velvet' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Achillea millefolium 'Red Velvet'.


€ 2,39
Verbena bonariensis 'Lollipop' IJzerhard
Zon
 
60cm
€ 1,49
Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen' Margriet
€ 1,89
Helenium 'Moerheim Beauty' Zonnekruid
Zon
 
 
90cm


€ 1,59
Verbena bonariensis IJzerhard
Zon
 
150cm
€ 2,49
Kniphofia 'Alcazar' Vuurpijl
Zon
 
125cm
€ 1,69
Liatris spicata 'Kobold' Lampenpoetser
ZonHalfschaduw
 
50cm
€ 1,49
Solidago canadensis 'Goldkind' Guldenroede
ZonHalfschaduw
 
60cm
€ 1,89
Carex buchananii Zegge
Zon
 
 
50cm


Verzorging en onderhoud Achillea millefolium 'Red Velvet'


Aanplanten

Aangezien de Achillea millefolium ‘Red Velvet’ potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid van zo'n ± 6 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige tot half beschaduwde standplaats. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.

Na aanplanten en de eerste periode daarna is het raadzaam om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk om te zorgen dat er geen mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Achillea millefolium ‘Red Velvet’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met mogelijke bladverbranding.

Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 100 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Achillea millefolium ‘Red Velvet’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De plant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


Snoeien

Uitgebloeide bloemen van de Achillea millefolium ‘Red Velvet’ kunnen het beste zo snel mogelijk worden weggesnoeid. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemknoppen waarbij alle energie van de plant optimaal wordt benut. Omdat de Achillea millefolium ‘Red Velvet’ bladverliezend is, sterft deze in het najaar en winter bovengronds af. Het is raadzaam om de afgestorven plantdelen tot het voorjaar aan de plant te laten zitten. Dit vormt van nature een beschermlaag tegen vorst in de winter waardoor de kans op vorstschade kleiner is. Zodra de nieuwe uitlopers in het voorjaar zichtbaar worden, kan de plant tot zo’n 5 -10 cm boven de grond teruggesnoeid worden.


Water geven

Om te voorkomen dat de Achillea millefolium ‘Red Velvet’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.


Scheuren

Om ervoor te zorgen dat de Achillea millefolium ‘Red Velvet’ goed blijft groeien en bloeien is het belangrijk dat de plant na enkele jaren, ± 3 jaar wordt gescheurd. Hiermee wordt bedoeld dat de plant in zijn geheel wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere plantdelen. De kern van de plant kan in de meeste gevallen worden weggegooid. De jonge, gezonde plantdelen zitten in de meeste gevallen aan de buitenkant. Deze dienen weer opnieuw geplant te worden. Dit proces (wat om de 3 jaar herhaalt dient te worden) wat ook wel delen wordt genoemd zorgt ervoor dat de plant jaar in, jaar uit bloei- en groeikrachtig blijft. Het beste tijdstip om de Achillea millefolium ‘Red Velvet’ te delen is het voorjaar of najaar op een bewolkte dag.


Bijzonderheden

Wanneer je de bloemen als snijbloemen wilt gebruiken, direct na het ontluiken afsnijden om zo lang mogelijk van de bloemen te kunnen genieten.Reviews over de Achillea millefolium 'Red Velvet'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes