Achillea millefolium 'Terracotta'

  • Gemakkelijke plant
  • Snelgroeiend
  • Trekt bijen aan
Achillea millefolium 'Terracotta' | Duizendblad
  • Achillea millefolium 'Terracotta' | Duizendblad
  • Achillea millefolium 'Terracotta' | Duizendblad
  • Achillea millefolium 'Terracotta' | Duizendblad
  • Achillea millefolium 'Terracotta' | Duizendblad (pot 9x9cm) - Voorjaar

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'
Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 678
Geslacht: Achillea
Uiteindelijke hoogte: 80 cm
Bloeikleur: Geel, Oranje
Bloeimaand(en): Juni, Juli
Bladkleur: Groengrijs
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden: Salvia, Heuchera, Stipa
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Na de bloei terugsnoeien bevordert een tweede bloeiperiode in de herfst.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Beschrijving Duizendblad

De Achillea millefolium 'Terracotta', ook wel Duizendblad genoemd is een sterke en rechtop-gaande vaste plant met een bossige groeiwijze. De groengrijze geveerde bladeren zijn aromatisch en hebben een klein beetje weg van een varenblad.

In de maanden juni en juli bloeit de plant met oranjegele (terracotta-kleurige) schermvormige bloemen die gegarandeerd bijen en vlinders aantrekken in je tuin. Daarnaast zijn deze bloemen ook goed te gebruiken als snijbloemen. De standplaats van de Achillea millefolium 'Terracotta' dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem.

Deze vaste plant kan goed tegen de droogte. In de winter moet je er alert op zijn dat de plant niet in te natte grond staat. Uiteindelijk kan de Achillea millefolium 'Terracotta' een hoogte bereiken van zo'n 70-80 cm hoog. Hierbij leent deze tuinplant zich het beste voor in een zonnige border, in groepen of in combinatie met andere vaste planten. Verder is deze cultivar goed winterhard en heeft weinig onderhoud nodig.

De Achillea millefolium 'Terracotta' (Duizendblad) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Achillea millefolium 'Terracotta' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Achillea millefolium 'Terracotta'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.

€ 3,69
Echinacea purpurea 'Summer Cocktail' Rode zonnehoed
€ 1,39
Aster alpinus 'Albus' Alpenaster
 
20cm
€ 1,89
Fragaria 'Lipstick' Sieraardbei
 
 
20cm
€ 1,59
Monarda 'Cambridge Scarlet'  Bergamotplant
€ 1,69
Lavatera 'Barnsley' Struikmalva
 
 
150cm
€ 1,49
Aquilegia flabellata 'Ministar' Akelei


Verzorging en onderhoud Achillea millefolium 'Terracotta'


Aanplanten

Plant & Grow adviseert zo'n ± 6 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige plek in de tuin. Voordat de Achillea millefolium 'Terracotta' wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies

Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering bij vorst en sneeuw. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en daardoor dus goed kan gaan groeien.


Bemesten

De Achillea millefolium 'Terracotta' heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snel-werkende meststof die je 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant strooit. Snel-werkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (2-3 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in een korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar maar ook in de zomer. Bemest dus in de maanden maart en juni en strooi hierbij de mestkorrels rondom de plant (niet in de plant).


Snoeien

Het beste is om de plant in het voorjaar pas tot 10 cm boven de grond terug te snoeien. De afgestorven takken van de Achillea millefolium 'Terracotta' vormen in de winter namelijk een beschermlaag bij (strenge) vorst. Eventueel kan de plant ook al in het najaar teruggesnoeid worden, maar dan adviseren wij het Duizendblad niet verder terug te snoeien dan 40-50 cm boven de grond.


Water geven

De Achillea millefolium 'Terracotta' heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem.


Scheuren

Om de bloei- en groeikracht te behouden en om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Achillea millefolium 'Terracotta' na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar.


Bijzonderheden

Wanneer je de bloemen als snijbloemen wilt gebruiken, direct na het ontluiken afsnijden om zo lang mogelijk van te kunnen genieten.Reviews over de Achillea millefolium 'Terracotta'

Nog geen reviews toegevoegd