Achillea millefolium 'Walther Funcke'

  • Jaarrond te planten
  • Snelgroeiend
  • Rijkbloeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 769
Geslacht: Achillea
Uiteindelijke hoogte: 80 cm
Bloeikleur: Oranje, Rood
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groen, Grijs
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Achillea millefolium 'Walther Funcke' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Duizendblad

De Achillea millefolium 'Walther Funcke', ook wel Duizendblad genoemd is een bladverliezende vaste plant met een opgaande groeiwijze. Het aromatische blad is dubbel veerdelig, heeft een groengrijze kleur en is licht behaard. De bloeiperiode breekt aan in de maanden juni, juli en augustus waarbij zich prachtige roodoranje bloemen vormen met een gele kern.

De bloemen verkleuren naarmate ze in bloei staan. Opvallend aan de Achillea millefolium 'Walther Funcke' zijn de verschillende 'bloemplateaus' wat zorgt voor een speels effect. Naast dat de bloemen erg in trek zijn bij vlinders en bijen, kunnen ze ook goed als snijbloem worden toegepast. Uiteindelijk bereikt de plant een hoogte die kan variëren tussen de 60 en 80 cm. De standplaats dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Zware en natte gronden worden niet goed verdragen door de plant.

De Achillea millefolium 'Walther Funcke' leent zich perfect voor in een zonnige (vaste planten) border en is erg mooi in combinatie met andere rijk-bloeiende vaste planten. Bij flinke regen kunnen de stengels soms wat gaan hangen. Om te voorkomen dat ze doorbreken kun je de plant het beste wat steun geven. Plaats bijvoorbeeld enkele bamboestokken rondom de plant en bevestig rondom een touw (bij voorkeur bindbuis). Hierdoor voorkom je dat de twijgen van de Achillea millefolium 'Walther Funcke' naar buiten vallen.

De Achillea millefolium 'Walther Funcke' (Duizendblad) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Achillea millefolium 'Walther Funcke' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Achillea millefolium 'Walther Funcke'.


€ 1,89
Geranium 'Brookside' Ooievaarsbek
ZonHalfschaduw
 
 
50cm
€ 1,59
Liatris spicata 'Floristan Weiss' Lampepoetser
Zon
 
80cm
€ 1,69
Pennisetum alopecuroides 'Hameln' Lampenpoetsersgras
Zon
 
60cm


€ 1,69
Salvia nemorosa 'Ostfriesland' Salie
€ 1,39
Achillea millefolium 'Cerise Queen' Duizendblad
ZonHalfschaduw
 
 
 
100cm
€ 1,89
Molinia caerulea 'Moorhexe' Pijpestrootje
Zon
 
80cm
€ 1,89
Sanguisorba officinalis 'Tanna' Pimpernel


Verzorging en onderhoud Achillea millefolium 'Walther Funcke'


Aanplanten

De Achillea millefolium 'Walther Funcke' is potgekeekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

Wij adviseren om zo’n 6 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) te zetten op een zonnige tot half beschaduwde standplaats. Om te zorgen dat de Achillea millefolium 'Walther Funcke' goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je en zijn te vinden op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Achillea millefolium ‘Walther Funcke’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om met een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Achillea millefolium ‘Walther Funcke’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


Snoeien

Afgestorven plantdelen kunnen het beste pas in het voorjaar teruggesnoeid worden. Deze beschermen de plant van nature tegen vorst in de winter. Snoei de Achillea millefolium ‘Walther Funcke’ voordat de nieuwe uitlopers tevoorschijn komen, zo’n 10 cm boven de grond terug. Eventueel zou je de plant in het najaar al wat in kunnen korten, maar snoei in deze periode nooit de plant in zijn geheel terug.

Om nieuwe bloei te stimuleren kun je uitgebloeide bloemen het beste direct wegsnoeien. Hierdoor gaat alle energie van de plant naar de nieuwe bloemknoppen.


Water geven

Om te voorkomen dat de Achillea millefolium ‘Walther Funcke’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.


Scheuren

Om een bloei- en groei krachtige plant te behouden is het belangrijk om de Achillea millefolium ‘Walther Funcke’ tijdig te verjongen. Wij adviseren om de plant na enkele jaren (± 2-3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. De kern van de plant is in de meeste gevallen het minst mooi en plant deze dan ook niet terug. Kies de jongste en mooiste plantendelen (meestal de buitenkant) en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar, bij voorkeur op een bewolkte dag.


Bijzonderheden

Wanneer je de bloemen als snijbloemen wilt gebruiken, direct na het ontluiken afsnijden om zo lang mogelijk van de bloemen te kunnen genieten.Reviews over de Achillea millefolium 'Walther Funcke'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes