Achillea tomentosa

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Trekt bijen aan
Achillea tomentosa | Duizendblad
  • Achillea tomentosa | Duizendblad (pot 9x9cm) - VOORJAAR

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Achillea filipendulina 'Cloth of Gold'
Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 48
Geslacht: Achillea
Uiteindelijke hoogte: 25 cm
Bloeikleur: Geel
Bloeimaand(en): Mei, Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten
Combi. mogelijkheden: Aster
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Bloemstengels na de bloei wegsnoeien
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Beschrijving Duizendblad

De Achillea tomentosa, ook wel Duizendblad genoemd is een bodemdekkende vaste plant en behoord daarbij tot de laagblijvende Achillea-soorten. Hierdoor is deze plant perfect te gebruiken als randbeplanting in een border, als rotsplant en eventueel ook als balkonplant. Na enige tijd vormt de Achillea tomentosa een volledig dichtgegroeid tapijt waarbij onkruid nauwelijks de kans krijgt om zich te ontwikkelen.

Het blad heeft een wat olijfgroene tot grijze kleur. In de maanden mei tot en met augustus bloeit de Achillea tomentosa met felgele bloempjes, die erg in trek zijn bij vlinders en bijen. Deze bloemen zouden eventueel ook gebruikt kunnen worden als snijbloemen. De standplaats van de Achillea tomentosa dient een zonnig plekje in de tuin te zijn en is daarbij goed geschikt voor op droge gronden. 

De Achillea tomentosa kan makkelijk worden vermeerderd door de tuinplant te scheuren of door gewortelde twijgen te verwijderen en opnieuw uit te planten. Het is een goede, winterharde tuinplant en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. Eventueel ver uitdijende takjes en twijgen kunnen worden weggesnoeid om de plant in model te houden. Uiteindelijk bereikt de Achillea tomentosa een hoogte van zo’n 20-25 cm en laat zich goed combineren met andere tuinplanten.

De Achillea tomentosa (Duizendblad) bestel je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Gerelateerde tuinplanten

€ 1,29
Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' Duizendblad
€ 1,29
Achillea millefolium 'Cerise Queen' Duizendblad
€ 1,29
Achillea ptarmica 'The Pearl' Duizendblad
€ 1,49
Aster alpinus 'Happy End' Alpenaster
€ 3,89
Echinacea 'Fatal Attraction' Zonnehoed
€ 1,39
Linum perenne 'Saphir' Vlas
€ 3,69
Brunnera macrophylla 'Jack Frost' Kaukasisch vergeet-mij-nietje
Kaukasisch vergeet-mij-nietje
Brunnera macrophylla 'Jack Frost'
 
40cm
€ 2,29
Chrysogonum virginianum Goudster
€ 1,39
Sedum acre Muurpeper
Muurpeper
Sedum acre
 
 
15cm


Verzorging en onderhoud Achillea tomentosa


Aanplanten

Plant & Grow adviseert zo'n ± 9 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige plek in de tuin. Voordat de Achillea tomentosa wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies

Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering bij vorst en sneeuw. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en daardoor dus goed kan gaan groeien.


Bemesten

De Achillea tomentosa heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snel-werkende meststof die je 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant strooit. Snel-werkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (2-3 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in een korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar maar ook in de zomer. Bemest dus in de maanden maart en juni en strooi hierbij de mestkorrels rondom de plant (niet in de plant).


Snoeien

Het beste is om de plant in het voorjaar pas tot 5-10 cm boven de grond terug te snoeien. De afgestorven takken van de Achillea tomentosa vormen in de winter namelijk een beschermlaag bij (strenge) vorst.


Water geven

De Achillea tomentosa heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem.


Scheuren

Om de bloei- en groeikracht te behouden en om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Achillea tomentosa na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar.Reviews over de Achillea tomentosa

Nog geen reviews toegevoegd