Agastache 'Black Adder'

Dropplant 1 Beoordeling
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,49
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,89
Va. 6 stuks
€ 2,79
Va. 12 stuks
€ 2,69
Va. 24 stuks
€ 2,59
Va. 96 stuks
€ 2,49

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Dropplant

De Agastache 'Black Adder', die de Nederlandse naam Dropplant of Anijsplant heeft is een bladverliezende vaste plant met een stijvige, opgaande groeiwijze. De stengels van de plant zijn vierkant en licht behaard. Aan deze stengels groeien de ovaal- tot lancetvormige en geurende bladeren (bij aanraking). 

In de maanden juli, augustus en september bloeit de Agastache 'Black Adder' zeer lang en rijkelijk. Hierbij vormen zich intense blauwpaarse bloemaren die door de donker gekleurde kelkbladeren nog eens flink versterkt worden. De bloemen zullen vlinders en bijen aantrekken in de tuin.

De standplaats van de Agastache 'Black Adder' dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Uiteindelijk bereikt deze vaste plant een hoogte van zo'n 60-100 cm hoog. Deze rijkbloeiende plant laat zich perfect combineren met andere tuinplanten en is daardoor ook zeer geschikt voor in gemengde vaste planten borders. Agastache 'Black Adder' heeft over 't algemeen weinig onderhoud nodig. 

De Agastache 'Black Adder' (Dropplant) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

 

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Agastache 'Black Adder'

Artikelnummer
803
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Agastache (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
80 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars
Bloeimaand(en)
Juli, Augustus, September
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Matig
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Rijkbloeiend
 • Trekt vlinders aan

  Agastache 'Black Adder' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Agastache 'Black Adder'.
  Agastache 'Black Adder' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Omdat de Agastache ‘Black Adder’ matig winterhard is, adviseren wij (ondanks dat de plant potgekweekt is) deze in het voorjaar of de zomer aan te planten. Dit verkleint de kans op vorstschade dan wanneer deze in een ander jaargetijde aangeplant zou worden. Om goed van start te gaan dient eerst de grondbewerking op de juiste wijze verricht te worden. Tips en tricks over grondbewerking en aanplanten vind je op onze pagina: grondbewerking en plantinstructies.

  De plantexperts van Plant & Grow adviseren zo’n 6 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige plek in de tuin. Na aanplanten en de eerste weken daarna is het belangrijk om tijdig water te geven zodat de plant niet uitdroogt. Dit zal de groei- en bloeikracht later ten goede komen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Agastache 'Black Adder' heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om met een snel-werkende meststof te werken. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant. 

  De snel-werkende meststoffen (4 maanden) geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de 'Black Adder' heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen, vandaar dat Plant & Grow een snel-werkende meststof adviseert. Bemest hierbij in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom de plant (niet in de plant).


  Snoeien

  Snoei uitgebloeide bloemen van de Agastache 'Black Adder' direct weg. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloei. Afgestorven stengels, bladeren en takken kun je het beste pas in het voorjaar zo'n 10 cm boven de grond terugsnoeien. Deze beschermen de plant van nature namelijk tegen vorst in de winter. 


  Water geven

  De Agastache 'Black Adder' heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is belangrijk om optijd water te geven. Indien mogelijk, geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel.


  Scheuren

  Om de groei- en bloeikracht te behouden adviseren wij om de Agastache 'Black Adder' na enkele jaren (± 2-3 jaar) te delen (scheuren). Aangezien de plant matig winterhard is kun je dit het beste in het voorjaar doen. De plant wordt bij scheuren/delen uitgegraven, waarna je de plant in verschillende delen opsplitste en de jongen, gezonde plantdelen teruggeplant. Dit houdt de plant jong, sterk en krachtig.

  Eventueel kan de Agastache 'Black Adder' ook door zomerstek worden vermeerderd. Gebruik hierbij dan de halfhoutige delen van de plant.


  Bijzonderheden

  De Agastache 'Black Adder' is matig winterhard waardoor de plant bij vorst wat extra bescherming kan gebruiken. Lees alle tips op onze pagina kwetsbare tuinplanten beschermen bij vorst.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Agastache 'Black Adder'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.