Agastache 'Blue Fortune'

Dropplant 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Dropplant

De Agastache 'Blue Fortune', ook wel Anijsnetel of Dropplant genoemd is een bladverliezende vaste plant met stevige, opgaande bladstengels. Vergeleken met andere planten leeft de Agastache vrij kort. Door middel van scheuren (opsplitsen) of stekken kan de levensduur worden verlengd. 

Het blad is groen van kleur en aan de rand getand. Wanneer over het blad wordt gewreven of het blad wordt gekneusd, ruik je een heerlijke geur die naar drop/anijs ruikt. Hieraan heeft de plant zijn Nederlandse naam te danken. In de maanden juni tot en met september bloeit de Agastache 'Blue Fortune' met violetblauwe bloemaren. Dankzij de bloemen en aromatisch geuren van de Anijsnetel worden insecten naar de plant gelokt.

De standplaats van de Agastache 'Blue Fortune' dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. In de zomer is het belangrijk de plant op warme dagen extra water te geven. In de winter moet je er juist op letten dat de plant niet te vochtig staat, dit wordt namelijk slecht verdragen. Aangezien de Anijsnetel ook matig winterhard is, is het verstandig om de plant bij vorst af te dekken met bijvoorbeeld droge bladeren of stro. 

Uiteindelijk kan de Dropplant een hoogte bereiken van zo'n 80-100 cm. In combinatie met bijvoorbeeld de Echinacea of Achillea kan een kleurrijke border worden gecreëerd. Kortom, een mooie vaste plant die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

De Agastache 'Blue Fortune' (Dropplant) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Agastache 'Blue Fortune'

Artikelnummer
606
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Agastache (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
90 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus, September
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Matig
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Rijkbloeiend
 • Geurend
 • Trekt bijen aan

  Agastache 'Blue Fortune' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Agastache 'Blue Fortune'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Agastache 'Blue Fortune' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voor de Agastache ‘Blue Fortune’ dient het aantal planten per vierkante meter zo’n 6 stuks te zijn (bij een potmaat van 9x9 cm). Hierbij verlangt de plant naar een zonnige standplaats. Hoewel de plant potgekweekt is en normaliter dus jaarrond aangeplant kan worden, adviseren wij om de Agastache ‘Blue Fortune’ in het voorjaar of zomer aan te planten. De plant heeft dan nog ruimschoots de tijd om zich goed te vestigen in de tuin waardoor de kans op vorstschade in de winter kleiner is.

  Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om ervoor te zorgen dat de Agastache ‘Blue Fortune’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

  Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij deze vaste plant.


  Snoeien

  De Agastache ‘Blue Fortune’ is bladverliezend. Dit betekent dat de plant in het najaar en winter bovengronds afsterft. Naarmate de temperaturen in het voorjaar weer stijgen, zal de plant weer opnieuw uitlopen. Het beste moment om de Agastache ‘Blue Fortune’ terug te snoeien is wanneer de nieuwe uitlopers in het voorjaar zichtbaar worden. Snoei hierbij de oude, bruine plantdelen zo’n 5 tot 10 cm boven de grond terug. Door de plant in het voorjaar pas terug te snoeien verklein je de kans op schade door vorst in de winter. De oude, verdorde plantdelen bieden namelijk van nature een beschermlaag tegen schade door bevriezing.


  Water geven

  De Agastache ‘Blue Fortune’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Scheuren

  Om Agastache ‘Blue Fortune’ groei- en bloeikrachtig te houden is het belangrijk om de plant na enkele jaren (± 2-3 jaar) te delen, ook wel scheuren genoemd. Hierbij worden de oude plantdelen verwijdert en de jonge, gezonde plantdelen aangehouden. De Agastache ‘Blue Fortune’ wordt in zijn geheel uitgegraven waarbij de jonge plantdelen van de oude plantdelen worden gescheiden. Vervolgens worden deze gezonde (jonge) delen opnieuw in de grond gezet. De oude plantdelen, die zich met name in de kern van de plant bevinden kunnen worden weggegooid. Op deze manier hou je de plant vitaal en groeikrachtig. Omdat de Agastache ‘Blue Fortune’ matig winterhard is kun je de plant het beste in het voorjaar delen.

  Eventueel kan de Agastache ‘Blue Fortune’ ook door zomerstek worden vermeerderd. Gebruik hierbij dan de halfhoutige delen van de plant.


  Bijzonderheden

  De Agastache ‘Blue Fortune’ is matig winterhard waardoor de plant bij vorst wat extra bescherming kan gebruiken. Lees alle tips op onze pagina kwetsbare tuinplanten beschermen bij vorst.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Agastache 'Blue Fortune'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.