Agastache rugosa 'Alabaster'

Dropplant
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,39
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,79
Va. 6 stuks
€ 2,69
Va. 12 stuks
€ 2,59
Va. 24 stuks
€ 2,49
Va. 96 stuks
€ 2,39

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Dropplant

De Agastache rugosa 'Alabaster', ook wel Dropplant, Anijsnetel of Koreaanse munt genoemd is een bladverliezende vaste plant met een opgaande en iets wat bossige groeiwijze. De aromatische, hartvormige bladeren zijn groen van kleur en aan de rand getand. Bij kneuzing of aanraking van het blad verspreid zich een heerlijke drop/anijs geur. Deze vaste plant leeft relatief kort, maar zaait zich makkelijk uit.

Hoewel het blad wat weg heeft van een brandnetelplant, prikken deze bladeren niet. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Agastache rugosa 'Alabaster' met witte bloemaren die schitteren aan de stijve bloemstengels.

Zodra de Dropplant in bloei staat worden vlinders en bijen aangetrokken. De Anijsnetel is voor een bijentuin absoluut onmisbaar. De standplaats van de Dropplant dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende grond, bij voorkeur wat beschut.

Met name in de winter is het belangrijk dat de Agastache rugosa 'Alabaster' niet te nat staat. De plant is namelijk matig tot redelijk winterhard en de combinatie van deze twee factoren vergroot de kans op vorstschade. Bij flinke vorst is het dan tevens ook verstandig om de plant af te dekken met droge bladeren of stro. Snoei verdorde stengels pas in het voorjaar weg, deze beschermen de Koreaanse munt namelijk van nature al bij vorst.

De Anijsnetel kan perfect gebruikt worden als borderplant, zowel in kleine als in grotere groepen bij elkaar. Omdat de Agastache zo rond de 100 cm hoog kan worden, is een plekje achterin een border perfect. Kleinere tuinplanten kunnen dan nog als randbeplanting worden gebruikt om zo een kleurrijke en fleurige border te kunnen creëren.

De Agastache rugosa 'Alabaster' (Dropplant) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Agastache rugosa 'Alabaster'

Artikelnummer
780
Levertijd
3-6
werkdagen
Geslacht
Agastache (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
100 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Matig
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Rijkbloeiend
 • Trekt bijen aan

  Agastache rugosa 'Alabaster' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Agastache rugosa 'Alabaster'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Agastache rugosa 'Alabaster' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Agastache rugosa ‘Alabaster’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) zou de plant ieder seizoen aangeplant kunnen worden, maar omdat de Dropplant matig winterhard is zijn de lente en zomer de meest geschikte periodes voor aanplanten.

  Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Agastache rugosa ‘Alabaster’ op een zonnige plaats in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 6 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  Om de plant bloei- en groeikrachtig te houden is het belangrijk dat je de Agastache rugosa ‘Alabaster’ op tijd bemest. Het beste is om de plant 2 keer per jaar te bemesten: één keer in het voorjaar (maart/april) en een keer in de zomer (juni/juli). Gebruik hierbij een meststof die in 100 dagen alle voedingsstoffen heeft vrijgegeven. Met name in de lente en de zomermaanden groeit de plant hard en heeft op dat moment dan ook een flinke behoefte aan voedingstoffen.

  Door dus twee keer per jaar tijdig te bemesten voorkom je dat de plant een mesttekort krijgt en minder vatbaar wordt voor ziekte en plagen. De meststof zorgt namelijk ook dat de vitaliteit van de plant toeneemt.


  Snoeien

  Snoei uitgebloeide bloemen van de Agastache rugosa ‘Alabaster’ direct weg. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloei en energie van de plant gaat dan niet verloren. Afgestorven stengels, bladeren en takken kun je het beste pas in het voorjaar zo'n 10 cm boven de grond terugsnoeien. Deze beschermen de plant van nature namelijk tegen vorst in de winter. Eventueel kan de plant in het najaar ook al wat ingekort worden, maar snoei de plant niet in het najaar al tot 10 cm boven de grond terug. De kans op vorstschade is dan namelijk wat groter.


  Water geven

  De Agastache rugosa ‘Alabaster’ dient bij aanhoudende droogte tijdig water te krijgen. Hierbij geldt, hoe warmer en zonniger de standplaats (eventueel in combinatie met wind), hoe sneller de bodem uitdroogt en dus hoe sneller de plant water nodig heeft. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.


  Scheuren

  Om Agastache rugosa ‘Alabaster’ groei- en bloeikrachtig te houden is het belangrijk om de plant na enkele jaren (± 2-3 jaar) te delen, ook wel scheuren genoemd. Hierbij worden de oude plantdelen verwijdert en de jonge, gezonde plantdelen aangehouden. De Agastache rugosa ‘Alabaster’ wordt in zijn geheel uitgegraven waarbij de jonge plantdelen van de oude plantdelen worden gescheiden. Vervolgens worden deze gezonde (jonge) delen opnieuw in de grond gezet. De oude plantdelen, die zich met name in de kern van de plant bevinden kunnen worden weggegooid. Op deze manier hou je de plant vitaal en groeikrachtig. Omdat de Agastache rugosa ‘Alabaster’ matig winterhard is kun je de plant het beste in het voorjaar delen.

  Eventueel kan de Agastache rugosa ‘Alabaster’ ook door zomerstek worden vermeerderd. Gebruik hierbij dan de halfhoutige delen van de plant.


  Bijzonderheden

  De Agastache rugosa ‘Alabaster’ is matig winterhard waardoor de plant bij vorst wat extra bescherming kan gebruiken. Lees alle tips op onze pagina kwetsbare tuinplanten beschermen bij vorst.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Agastache rugosa 'Alabaster'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.