Agastache (Dropplant/Anijsnetel)

Dropplant (Agastache) planten online kopen
De Agastache is een tuinplant die de laatste jaren enorm in populariteit is gestegen, mede door de groeiende vraag naar bijenplanten. De Dropplant of Anijsnetel, zoals de plant in Nederland wordt genoemd behoort tot de familie van de lipbloemigen (Lamiaceae) en bestaat uit enkele tientallen soorten. De Agastache kenmerkt zich door een veelal opgaande groeiwijze, geurend blad en rijke, lange bloei.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Populair
80 cm
1 Review
2
49
Va.
Populair
90 cm
1 Review
2
39
Va.
Populair
100 cm

Oorspronkelijk komt de plant uit de wat drogere gebieden in Noord-Amerika, China en Japan. Ook in Europa in de gematigde klimaten doet de Agastache het erg goed. Bloeiperiodes van enkele maanden is geen uitzondering voor deze vaste plant! Van deze aromatische rijkbloeiende tuinplant krijg je dan ook zeker geen spijt. De Agastache is een decoratieve, aromatische tuinplant/kruidenplant , tevens ook een bijen en vlinderplant. Zodra je lichtjes over het groene, zachte blad wrijft verspreid zich een heerlijke Anijslucht. De Dropplant heeft namelijk aromatische blad. Niet alleen in de tuin, maar ook in keuken kan de Dropplant goed worden toegepast. Plant & Grow richt zich in deze alleen op de mogelijkheden voor in de tuin. Aan de opgaande stengels groeien vervolgens in de zomermaanden aren met buisvormige bloempjes die enorm geliefd zijn bij de hommels, bijen en vlinders. Bij een zonnig, warm voorjaar bloeit de plant soms al vanaf begin mei. Afhankelijk van de soort, bloeit de Agastache met blauwe, paarse of witte bloempjes. Plant & Grow biedt hierin de soorten Agastache 'Black Adder', Agastache 'Blue Fortune' en Agastache rugosa 'Alabaster'. De uiteindelijke (volwassen) hoogte varieert wat per soort, meestal zo tussen de 100 en 120 cm.

De Dropplant groeit het beste op een warme plek in de tuin. Zorg dus altijd voor een zonnige standplaats. Belangrijk hierbij is dat de grond (met name in de winter) niet te nat is, dus zorg voor een goede doorlaatbaarheid. De Agastache is een snelgroeiende plant maar ook een relatief kortlevende plant. Gelukkig zaait de plant zichzelf makkelijk uit waardoor de Anijsnetel niet snel uit je tuin verdwijnt. Laat uitgebloeide bloemen dan ook altijd aan de plant zitten. Eventueel kun je de plant ook stekken in de zomer, maar tijdig scheuren bevorderd ook de levensduur van de Agastache. Een gemiddelde Nederlandse winter overleeft de Agastache goed, maar bij strenge vorst is het toch raadzaam om de plant extra te beschermen. Snoei daarom ook altijd pas in het voorjaar de Agastache terug. De afgestorven stengels bieden van nature al bescherming bij vorst. Snoei deze 'jas' dus niet in het najaar al weg.

De Agastache is een makkelijke tuinplant die zich ook eenvoudig laat combineren met andere vaste planten. Zo is de Dropplant erg mooi in combinatie met bijvoorbeeld Echinacea, Helenium, Verbena en Persicaria, tevens ook allemaal bloeiende planten. Daarbij is de Dropplant ook een echte 'must have' voor wie een bij-vriendelijke tuin wil. De bijen en vlinders weten gegarandeerd je tuin te vinden wanneer je Anijsnetel plant.

 

Agastache kopen bij Plant & Grow

De Anijsnetel kun je voordelig online bestellen bij Plant & Grow. De plantjes worden vervolgens zorgvuldig verpakt en binnen 1 tot 5 werkdagen al bij je thuisbezorgd. Aangezien Plant & Grow rechtstreeks vanuit de kwekerij levert ben je als klant verzekerd van topkwaliteit planten. Wacht niet langen en bestel je Dropplanten vandaag nog in onze webshop!

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.