Ajuga reptans 'Burgundy Glow'

Kruipend zenegroen 1 Beoordeling
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,19
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,59
Va. 6 stuks
€ 2,49
Va. 12 stuks
€ 2,39
Va. 24 stuks
€ 2,29
Va. 96 stuks
€ 2,19

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Kruipend zenegroen

De Ajuga reptans 'Burgundy Glow', welke de Nederlandse naam Kruipend zenegroen kent is een groenblijvende en bodembedekkende vaste plant met zeer decoratieve bladeren. Het blad heeft een paarsroze, crème wit tot groene kleur. Door middel van kruipende wortelstokken verspreid de plant zich over de grond. De bloeiperiode breekt aan in de maanden mei en juni waarbij er zich blauwe bloemaren ontwikkelen. In combinatie met het gekleurde blad geeft dit een speels effect in de tuin. De standplaats van de Ajuga reptans 'Burgundy Glow' dient bij voorkeur een half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een voedselrijke bodem (zon kan ook maar let op voor uitdroging). Zorg ervoor dat de plant vooral in de zomer niet te droog staat, dus op tijd water geven.

Uiteindelijk kan deze soort een hoogte bereiken van zo'n 15 cm. Hierbij leent de plant zich perfect als bodembedekker, in borders of onder grote bomen en heesters (onderbeplanting). Om snel een dichtgegroeid tapijt te vormen adviseren wij om zo'n 16-18 stuks per vierkante meter te planten. Minder kan ook, al duurt het dan wel langer voordat de bodem volledig is dichtgegroeid. De Ajuga reptans 'Burgundy Glow' is volledig winterhard en laat zich makkelijk combineren met andere tuinplanten.

De Ajuga reptans 'Burgundy Glow' (Kruipend zenegroen) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Ajuga reptans 'Burgundy Glow'

Artikelnummer
677
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Ajuga (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
15 cm
Bloeikleur
Blauw
Bloeimaand(en)
Mei, Juni
Bladkleur
Groen, Paars
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 16 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Voorkomt onkruid

  Ajuga reptans 'Burgundy Glow' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Ajuga reptans 'Burgundy Glow'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Ajuga reptans 'Burgundy Glow' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Ajuga reptans ‘Burgundy Glow’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

  Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Ajuga reptans ‘Burgundy Glow’ op een zonnige of half beschaduwde plaats in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 16 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk om te zorgen dat er geen mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Ajuga reptans ‘Burgundy Glow’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels zoveel mogelijk rondom of tussen de planten, liefst niet in de bodembedekker in verband met kans op bladverbranding.

  Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Ajuga reptans ‘Burgundy Glow’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant.


  Snoeien

  De Ajuga reptans ‘Burgundy Glow’ is het mooist wanneer deze niet (of nauwelijks) wordt gesnoeid. De plant blijft dan het mooiste in model. Wat je weg zou kunnen snoeien zijn lelijke/bruine bladeren in het voorjaar, uitgebloeide bloemen of plantdelen die bijvoorbeeld te ver over een terras of pad groeien.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Ajuga reptans ‘Burgundy Glow’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven, zeker omdat de plant niet al te diep wortelt. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Ajuga reptans 'Burgundy Glow'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.