Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise'

Gele kamille
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Gele kamille

De Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise', ook wel Gele kamille of Kamille genoemd is een populaire en relatief kortlevende vaste plant. Het blad is diep ingesneden en heeft een groengrijze kleur. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Gele kamille zeer rijkelijk met aromatisch, geelwitte bloempjes. Vanaf het moment dat de Anthemis is bloeit staat verandert de tuin in een grote bloemenzee!

De standplaats van de Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Onder de juiste omstandigheden kan de Gele kamille een hoogte bereiken van zo'n 60-70 cm. 

Deze tuinplant leent zich perfect voor in een (vaste planten) border in kleine groepjes. In combinatie met blauwe of paarsbloeiende vaste planten (bijvoorbeeld Lampepoetser of Salie) kan een kleurrijke border worden gemaakt. De plant groeit vrij breed uit dus plant niet meer dan 3 stuks meter vierkante meter. 

De Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise' (Gele kamille) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise'

Artikelnummer
618
Levertijd
3-6
werkdagen
Geslacht
Anthemis (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
70 cm
Bloeikleur
Geel, Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen, Grijs
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 3 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Snelgroeiend
 • Rijkbloeiend

  Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Anthemis hybrida ‘Sauce Hollandaise’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 3 stuks per m² op een zonnige standplaats.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Anthemis hybrida ‘Sauce Hollandaise’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

  Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Anthemis hybrida ‘Sauce Hollandaise’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


  Snoeien

  De Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise' kan het beste halverwege mei flink teruggesnoeid worden. De plant zal dan mooier en beter vertakken waardoor deze minder (snel) uiteen valt. Veel mensen zijn 'bang' om de jonge scheuten in het voorjaar te snoeien (tot zo'n 10-15 cm hoogte). De plant verdraagt dit echter zeer goed en zal binnen zeer korte tijd weer opnieuw (en beter vertakt) zijn uitgelopen.

  Wanneer de plant is uitgebloeid, opnieuw terugsnoeien. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de energie van de plant verloren gaat. Deze vaste plant verbruikt namelijk zoveel energie, dat wanneer de Gele kamille niet tijdig wordt gesnoeid, alle reserves worden verbruikt. Hierdoor bestaat de kans dat de Kamille het jaar erop niet meer uitloopt. Helaas komt het (ondanks het snoeien) soms voor dat de Gele kamille slechts één seizoen meegaat.

  De Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise' kan na het snoeien in de zomer nog een keer in bloei komen, al zal dit niet zo rijkelijk zijn als de eerste bloei. In de herfst de plant opnieuw terugsnoeien tot zo'n 20 cm hoogte. De scheuten die dan nog aan de plant zitten beschermen de plant bij strenge vorst en het energieverlies van de plant wordt hierdoor zo veel mogelijk beperkt.


  Water geven

  Ten opzichte van andere planten, heeft de Anthemis hybrida ‘Sauce Hollandaise’ een bovengemiddelde waterbehoefte. Dit betekent dat de plant sneller water nodig heeft dan de ‘gemiddelde tuinplant’. Controleer dus bij zonnige, warme dagen of de bodem nog voldoende vochtig is en of de plant geen eerste tekenen van uitdrogingsverschijnselen (slap blad) vertoont. Geef bij voorkeur in de avond water zodat er minder water verdampt en er geen kans is op verbranding van het blad vanwege de felle zon.


  Scheuren

  Om de bloei- en groeikracht te behouden en/of om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Anthemis hybrida ‘Sauce Hollandaise’ na enkele jaren (2-3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze vervolgens weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar., liefst op een bewolkte dag.


  Bijzonderheden

  Door op de juiste manier te snoeien kan de levensduur van de plant worden verlengd.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.