Voordat de Anthemis hybrida ‘Sauce Hollandaise’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.
Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 3 stuks per m² op een zonnige standplaats.
De Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise' kan het beste halverwege mei flink teruggesnoeid worden. De plant zal dan mooier en beter vertakken waardoor deze minder (snel) uiteen valt. Veel mensen zijn 'bang' om de jonge scheuten in het voorjaar te snoeien (tot zo'n 10-15 cm hoogte). De plant verdraagt dit echter zeer goed en zal binnen zeer korte tijd weer opnieuw (en beter vertakt) zijn uitgelopen.
Wanneer de plant is uitgebloeid, opnieuw terugsnoeien. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de energie van de plant verloren gaat. Deze vaste plant verbruikt namelijk zoveel energie, dat wanneer de Gele kamille niet tijdig wordt gesnoeid, alle reserves worden verbruikt. Hierdoor bestaat de kans dat de Kamille het jaar erop niet meer uitloopt. Helaas komt het (ondanks het snoeien) soms voor dat de Gele kamille slechts één seizoen meegaat.
De Anthemis hybrida 'Sauce Hollandaise' kan na het snoeien in de zomer nog een keer in bloei komen, al zal dit niet zo rijkelijk zijn als de eerste bloei. In de herfst de plant opnieuw terugsnoeien tot zo'n 20 cm hoogte. De scheuten die dan nog aan de plant zitten beschermen de plant bij strenge vorst en het energieverlies van de plant wordt hierdoor zo veel mogelijk beperkt.
Ten opzichte van andere planten, heeft de Anthemis hybrida ‘Sauce Hollandaise’ een bovengemiddelde waterbehoefte. Dit betekent dat de plant sneller water nodig heeft dan de ‘gemiddelde tuinplant’. Controleer dus bij zonnige, warme dagen of de bodem nog voldoende vochtig is en of de plant geen eerste tekenen van uitdrogingsverschijnselen (slap blad) vertoont. Geef bij voorkeur in de avond water zodat er minder water verdampt en er geen kans is op verbranding van het blad vanwege de felle zon.
Om de bloei- en groeikracht te behouden en/of om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Anthemis hybrida ‘Sauce Hollandaise’ na enkele jaren (2-3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze vervolgens weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar., liefst op een bewolkte dag.
Door op de juiste manier te snoeien kan de levensduur van de plant worden verlengd.