Aquilegia flabellata 'Ministar'

Akelei
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,39
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,79
Va. 6 stuks
€ 2,69
Va. 12 stuks
€ 2,59
Va. 24 stuks
€ 2,49
Va. 96 stuks
€ 2,39

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Akelei

De Aquilegia flabellata 'Ministar', ook wel Akelei genoemd is een laagblijvende vaste plant met compacte vorm en polvormende habitus. Om die reden wordt de plant ook wel dwerg akelei genoemd. Het blad is groen van kleur en gelobd. In de herfst krijgt de plant nog een mooie herfstkleur alvorens de Aquilegia flabellata 'Ministar' bovengronds afsterft (en in het voorjaar weer opnieuw uitloopt). In de maanden mei en juni bloeit de Aquilegia flabellata 'Ministar' met blauwpaarse, knikkend bloempjes met witte kleuraccenten. De kelkbladen zijn blauwpaars, de bloembladen zijn wit. Hierbij zijn de bloemen licht geurend.

De standplaats van de Aquilegia flabellata 'Ministar' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een liefst humusrijke (doorlatende) grond. Uiteindelijk bereikt deze Akelei een hoogte van zo'n 15-20 cm. Het is perfecte vaste plant voor in een border, een rotstuin of als balkonplant. Zeker in landelijke tuinen mag deze soort niet ontbreken. De Aquilegia flabellata 'Ministar' is een zeer winterharde tuinplant en laat zich makkelijk combineren.

De Aquilegia flabellata 'Ministar' (Akelei) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Aquilegia flabellata 'Ministar'

Artikelnummer
230
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Aquilegia (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende en opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
20 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars, Wit
Bloeimaand(en)
Mei, Juni
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 12 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant

  Aquilegia flabellata 'Ministar' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Aquilegia flabellata 'Ministar'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Aquilegia flabellata 'Ministar' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Plant & Grow adviseert een plantafstand van zo'n 9 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin. Zorg hierbij dat de bodem voldoende doorlatend is en liefst humusrijk. Voordat de Aquilegia flabellata ‘Ministar’ wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

  Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de Aquilegia flabellata ‘Ministar’ zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Aquilegia flabellata ‘Ministar’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  In het vroege voorjaar (begin maart) kan de Aquilegia flabellata 'Ministar' tot enkele centimeters boven de grond worden teruggesnoeid. Hiermee verwijder je het afgestorven loof wat de plant in de winter heeft beschermd tegen vorst. Door te snoeien maak je ruimte voor de nieuwe uitlopers van deze vaste plant. Gebruik bij het snoeien een scherpte snoeischaar.

  Wanneer de plant is uitgebloeid mag deze volledig worden teruggesnoeid (tot 2 cm boven de grond). De Aquilegia flabellata 'Ministar' zal dan weer volledig opnieuw uitlopen en opnieuw frisgroen blad vormen. Mogelijk geeft de plant nog een tweede bloei, maar deze zal wel minder rijkelijk zijn dan de bloei in het voorjaar.


  Water geven

  De Aquilegia flabellata ‘Ministar’ dient bij aanhoudende droogte tijdig water te krijgen. Hierbij geldt, hoe warmer en zonniger de standplaats (eventueel in combinatie met wind), hoe sneller de bodem uitdroogt en dus hoe sneller de plant water nodig heeft. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.


  Scheuren

  Wanneer de Aquilegia flabellata ‘Ministar’ zo’n ± 3 jaar in de tuin staat, moet deze worden gescheurd. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar, in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant in meerdere delen opgesplitst waarbij de jonge, gezonde plantdelen worden terug geplant. Vaak zitten deze aan de buitenkant van de uitgegraven plant. De kern kan in de meeste gevallen worden weggegooid. Deze is te oud waarbij de groeikracht is verdwenen. Door tijdig te scheuren, ook wel delen genoemd hou je de plant jong en vitaal. Hierdoor blijft de plant groei- en bloeikrachtig. Ook te groot geworden planten kunnen op deze manier terug in model gebracht worden.


  Bijzonderheden

  Om de twee jaar wat compost bij de Aquilegia flabellata ‘Ministar’ strooien om het organische gehalte van de bodem te verhogen. Dit verbetert de bodemstructuur wat vervolgens weer positief is voor de groei van de plant.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Aquilegia flabellata 'Ministar'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.