Armeria (Engels gras)

Engels gras (Armeria) planten bestellen
Het Engels gras (ook wel Strandkruid genoemd) kent de Latijnse naam Armeria. Hoewel de naam doet vermoeden is het Engels gras geen 'gras' maar een vaste plant, afkomstig uit de strandkruidfamilie (Plumbaginaceae). De naam is afkomstig van de gras-achtige bladeren die de soort over het algemeen heeft. Oorspronkelijk komt het Engels gras voor langs kuststreken in koude en gematigde streken op het noordelijk halfrond. In Nederland komt de plant ook in het wild voor maar staat op de 'rode lijst' aangezien de Armeria sterk is afgenomen en momenteel erg zeldzaam is. Van nature groeit de plant op zilte gronden maar tegenwoordig zijn er variëteiten die ook op andere grondsoorten groeien. Voorkeur gaat hierbij uit naar voedselrijke, vochthoudende maar waterdoorlatende gronden in de zon of half schaduw.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Aanbieding
20 cm
1 Review
2,49
1
99
Va.
Populair
20 cm
1 Review
2
09
Va.
20 cm
uitverkocht
30 cm
uitverkocht
30 cm
uitverkocht

De Armeria bestaat uit vele soorten en variëteiten. Ze hebben gemeen dat de planten bladhoudend zijn (kunnen wel verkleuren in de winter) en de bladeren lijnvormig. De meeste hebben een donkergroene kleur met een kenmerkende nerf.  Afhankelijk van de soort, heeft de Armeria een zodevormende of polvormende groeiwijze met een hoogte van 5 tot 50 cm. Omdat sommige soorten een zodevormende groeiwijze hebben, wordt deze groenblijvende vaste plant ook wel eens als bodembedekker gebruikt. Te groot geworden pollen kunnen het beste in het vroege voorjaar worden gescheurd. Dit houdt de plant jong (frisgroen) en in model.

Afhankelijk van de soort, bloeit de Armeria met roze, witte of rode bloemen die bloeien in de periode tussen mei en september. Het Engels gras is erg mooi in een border als groepsbeplanting, maar kan ook heel speels worden gebruikt in kleine potjes op tafel. Het is een onderhoudsarme tuinplant die weinig last heeft van ziektes. Omdat de plant jaarrond wintergroen is, een ideale tuinplant om ook in de winter kleur te creëren in de tuin.

 

Armeria kopen bij Plant & Grow

De tuin op de schop? Al onze planten zijn potgekweekt en kunnen daardoor jaarrond geplant worden. Wacht niet langer en bestel het Engels gras vandaag nog in onze webshop. Binnen 1 tot 5 werkdagen wordt de Armeria bij je thuisbezorgd, vers vanaf de kweker met aangroeigarantie.

 

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.