Armeria maritima 'Alba'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Groenblijvend
Armeria maritima 'Alba' | Engels gras
  • Armeria maritima 'Alba' | Engels gras
  • Armeria maritima 'Alba' | Engels gras (pot 9x9cm) - VOORJAAR

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Armeria maritima 'Splendens'


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 232
Geslacht: Armeria
Uiteindelijke hoogte: 20 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Mei, Juni, Juli
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
15 per m2
Standplaats zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Engels gras

De Armeria maritima 'Alba', ook wel Engels gras genoemd is een bodembedekkende vaste plant. De bloeiperiode van het Engels gras is van mei tot en met juli en geeft hierbij witte bloempjes. Deze groenblijvende vaste plant dient op een zonnige, eventueel half beschaduwde plek in de tuin te staan.

Uiteindelijk bereikt de Armeria maritima 'Alba' een hoogte van zo'n circa 20 cm hoog. Oude plantdelen kunnen het beste worden vervangen door de nieuwe plantdelen voor het behoud van een gezonde en mooie plant (zie verzorging).

De Armeria maritima 'Alba' kan op vele manieren worden toegepast, namelijk als bodembedekker, balkonplant, rotsplant of als vakbeplanting in een border. Deze plant is een volledig winterhard en kan makkelijk gecombineerd worden met andere tuinplanten.

De Armeria maritima 'Alba' (Engels gras) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Armeria maritima 'Alba' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Armeria maritima 'Alba'.


€ 2,29
Polypodium vulgare Eikvaren
30cm
€ 1,49
Campanula carpatica 'Weisse Clips' Karpatenklokje
 
20cm
€ 1,29
Sagina subulata Priemvetmuur
Priemvetmuur

Sagina subulata

 
5cm


Verzorging en onderhoud Armeria maritima 'Alba'


Aanplanten

Het aanplanten van de Armeria maritima ‘Alba’ is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van planten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om bij een potmaat van 9x9 cm zo'n ± 15 stuks per m2 aan te houden op een zonnige plek in de tuin.

Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten, is het echter wel raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de plant ten goede.


Bemesten

€ 12,99

Pokon Bio Tuinmest

Om ervoor te zorgen dat de Armeria maritima ‘Alba’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de plant.


Snoeien

Ten opzichte van andere planten, hoeft de vrijwel Armeria maritima 'Alba' niet gesnoeid te worden. Als je de Armeria maritima ‘Splendens’ in vakbeplantingen of langs terrassen/padden gebruikt kun je jaarlijks de randen wat bijsnoeien om een 'strak' geheel te vormen. Uitgebloeide bloemen mogen na de bloei weggesnoeid worden.


Water geven

Om te voorkomen dat de Armeria maritima ‘Alba’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.


Scheuren

Om een bloei- en groeikrachtige plant te behouden is het belangrijk om de Armeria maritima ‘Alba’ tijdig te verjongen. Wij adviseren om de plant na enkele jaren (± 2-3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. De kern van de plant is in de meeste gevallen het minst mooi en plant deze dan ook niet terug. Kies de jongste en mooiste plantendelen (meestal de buitenkant) en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar, bij voorkeur op een bewolkte dag.Reviews over de Armeria maritima 'Alba'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met