Armeria maritima 'Splendens Perfecta'

  • Onderhoudsarm
  • Groenblijvend
  • Gemakkelijke plant


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Armeria maritima 'Alba'


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 417
Geslacht: Armeria
Uiteindelijke hoogte: 20 cm
Bloeikleur: Paars, Rood, Roze
Bloeimaand(en): Mei, Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
15 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Armeria maritima 'Splendens Perfecta' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Engels gras

De Armeria maritima 'Splendens Perfecta', welke de Nederlandse naam Engels gras kent is een laagblijvende, bodemdekkende vaste plant die het gehele jaar bladhoudend is. In de maanden mei, juni, juli en augustus bloeit de plant met donkerroze tot iets wat roodpaarse bloempjes. 

De standplaats van de Armeria maritima 'Splendens Perfecta' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn, liefst op een licht vochtige plaats. Uiteindelijk kan de Armeria maritima 'Splendens Perfecta' een hoogte bereiken van zo'n circa 15-20 cm hoog. 

De Armeria maritima 'Splendens Perfecta' leent zich goed als bodembedekker, balkonplant, rotsplant of als vakbeplanting in een border. Deze soort is een goede winterharde tuinplant en laat zich makkelijk combineren met andere vaste planten. Oude plantdelen kunnen het beste worden vervangen door de nieuwe plantdelen, voor het behoud van een gezonde en mooie plant (zie verzorgingstip).

De Armeria maritima 'Splendens Perfecta' (Engels gras) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Armeria maritima 'Splendens Perfecta' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Armeria maritima 'Splendens Perfecta'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.


Verzorging en onderhoud Armeria maritima 'Splendens Perfecta'


Aanplanten

Plant & Grow adviseert zo'n 15 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin. Voordat de Armeria maritima ‘Splendens Perfecta’ wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Armeria maritima ‘Splendens Perfecta’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een bodembedekkende vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


Snoeien

Ten opzichte van andere planten, hoeft de vrijwel Armeria maritima ‘Splendens Perfecta’ niet gesnoeid te worden. Als je de Armeria maritima ‘Splendens’ in vakbeplantingen of langs terrassen/padden gebruikt kun je jaarlijks de randen wat bijsnoeien om een 'strak' geheel te vormen. Uitgebloeide bloemen mogen na de bloei weggesnoeid worden.


Water geven

De Armeria maritima ‘Splendens Perfecta’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


Scheuren

Om de bloei- en groeikracht te behouden en/of om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Armeria maritima ‘Splendens Perfecta’ na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze vervolgens weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar.Reviews over de Armeria maritima 'Splendens Perfecta'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes