Armeria pseudarmeria 'Ballerina White'

  • Jaarrond te planten
  • Groenblijvend
  • Gemakkelijke plant


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 429
Geslacht: Armeria
Uiteindelijke hoogte: 30 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden: Festuca glauca 'Elijah Blue'
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Verdorde bloemstengels na de bloei wegsnoeien.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Engels gras

De Armeria pseudarmeria 'Ballerina White', ook wel Engels gras genoemd is een groenblijvende vaste plant en is het grovere broertje van de Armeria maritima, en het wit-bloeiende zusje van de 'Ballerina Red'. Hoewel de Nederlandse naam ander doet vermoeden, lijkt het blad van deze Armeria niet op gras. Het blad is groen van kleur, stijf en ovaal tot lancetvormig. De bloeiperiode van de Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' is in de maanden juni, juli en augustus. Hierbij ontwikkelen zich mooie, witte bloemtrossen.

De standplaats van de Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' dient bij voorkeur op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn. Door de tolerantie van droogte, is het Engels gras perfect geschikt voor op droogte gronden. 

De Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' is perfect te gebruiken voor in een border (randbeplanting en/of groepsbeplanting), in plantenbakken en rotstuinen. Daarnaast laat deze plant zich makkelijk combineren met andere vaste planten. De plant heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig en zorgt het gehele jaar voor kleur in de tuin. Uiteindelijk kan deze vaste plant een hoogte bereiken van zo'n 30-35 cm hoog.

De Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' (Engels gras) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Armeria pseudarmeria 'Ballerina White'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.


Verzorging en onderhoud Armeria pseudarmeria 'Ballerina White'


Snoeien

De Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' hoeft nauwelijks snoei nodig. Het enige wat je weg dient te snoeien zijn de uitgebloeide bloemen (ook de stengel waarop de plant bloeit). Doe dit zo snel mogelijk om energieverspilling van de plant tegen te gaan zodat de Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' sterk de winter ingaat. In de bloeiperiode gaat veel energie van de plant naar de bloemen en wordt meestal een deel van het oude(re) blad bruin van kleur. Deze bruine bladsprieten kun je het beste gewoon tussen het groene blad laten zitten. Wanneer je deze eruit gaat trekken is de kans groot dat je de plant beschadigd. De bruine bladsprieten zullen vanzelf van de plant vallen.Reviews over de Armeria pseudarmeria 'Ballerina White'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes