Asarum europaeum

Mansoor 1 Beoordeling
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
3,19
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 3,59
Va. 6 stuks
€ 3,49
Va. 12 stuks
€ 3,39
Va. 24 stuks
€ 3,29
Va. 96 stuks
€ 3,19

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Mansoor

De Asarum europaeum, ook wel Mansoor genoemd is een bodembedekkende en (semi)groenblijvende (in zachte winters) vaste plant. Door middel van wortelstokken verspreid de plant zich langzaam uit zodat na verloop van tijd (enkele jaren) de gehele bodem is bedekt. Mansoor heeft wel wat tijd nodig om zich te vestigen in de tuin, het is absoluut geen snelle groeier dus enig geduld is vereist. De glanzende bladeren zijn groen van kleur en niervormig. In de maanden april en mei bloeit de vaste plant met onopvallende en kleine, bruinrode bloempjes die zich wat verschuilen tussen de bladeren.

De standplaats van de Asarum europaeum dient een half beschaduwde tot schaduwrijke plek in de tuin te zijn op een liefst wat vochtige en humusrijke grond. Hierdoor leent het Mansoor zich perfect als onderbeplanting bij grote bomen en heesters. Daarnaast is deze vaste plant in borders en in vakbeplantingen erg decoratief. De Asarum europaeum bereikt uiteindelijk een hoogte van zo'n 15 tot maximaal 20 cm. Deze onderhoudsarme tuinplant laat zich goed combineren met andere schaduwminnende planten en is volledig winterhard.

De Asarum europaeum (Mansoor) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Asarum europaeum

Artikelnummer
654
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Asarum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Zodevormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
15 cm
Bloeikleur
Bruin, Rood
Bloeimaand(en)
April, Mei
Bladkleur
Groen
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 18 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Onderbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Voorkomt onkruid
  • Groeit vrij traag

Asarum europaeum Combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Asarum europaeum. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.Asarum europaeum Verzorging en onderhoudAanplanten

De Asarum europaeum is potgekweekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

Wij adviseren om ongeveer 18 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) te zetten op een half beschaduwde tot schaduwrijke standplaats. Om te zorgen dat de Asarum europaeum goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je welke te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


Bemesten

Bio Tuinmest
15
99
Per st.

De Asarum europaeum heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Asarum europaeum heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


Snoeien

De Asarum europaeum is het mooist wanneer deze niet (of nauwelijks) wordt gesnoeid. De plant blijft dan het mooiste in model. Wat je weg zou kunnen snoeien zijn lelijke/bruine bladeren in het voorjaar of plantdelen die bijvoorbeeld te ver over een terras of pad groeien.


Water geven

De Asarum europaeum heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


Bijzonderheden

De Asarum europaeum is een zeer trage groeier en wordt in de meeste gevallen als "klein plantje' geleverd met slechts een paar blaadjes (deels ook afhankelijk van het seizoen). Ook het wortelgestel is in tegenstelling tot andere planten zeer klein. Door middel van wortelstokken verspreid de plant zich langzaam uit zodat na verloop van tijd (enkele jaren) de gehele bodem is bedekt. Mansoor heeft dus wat tijd nodig om zich te vestigen in de tuin, het is absoluut geen snelle groeier dus enig geduld is vereist.


Handig voor erbij
Bijpassende producten voor tuinplanten
Bio Tuinmest
15
99
Per st.
Potgrond compact
4
99
Per st.
Plantenvoeding
10
95
Per st.
Plantbooster
12
95
Per st.
Beoordelingen van onze klanten

Beoordelingen van onze klanten over

Asarum europaeum
Voeg beoordeling toe
Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.