Asters (Herfstaster/Alpenaster)

Herfstaster (Aster) planten bestellen
De Aster is een plant uit het geslacht van de composietenfamilie (Compositae of Asteraceae). De Nederlandse naam voor deze plant is hetzelfde als het Latijns, namelijk Aster of Herfstaster genoemd en is afkomstig uit Europa, Noord-Amerika en Azië. Hoewel de plant een wat oudbollig imago heeft is de plant bezig met een ware comeback!

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Aanbieding
70 cm
2,79
2
29
Va.
20 cm
2
09
Va.
40 cm
2
19
Va.
50 cm
2
39
Va.
60 cm
50 cm
uitverkocht
25 cm
Alpenaster
Aster alpinus
uitverkocht
20 cm
uitverkocht
70 cm
uitverkocht
90 cm
1 Review
uitverkocht

Hoveniers en tuinarchitecten gebruiken weer steeds meer de Herfstasters wat de plant ook zeker verdient! Momenteel bestaan er vele honderden soorten Asters die soms onderling maar weinig van elkaar verschillen. Plant & Grow biedt hierbij de meestgebruikte en mooiste soorten. De (Herfst)aster is over het algemeen en bladverliezende vaste plant met een polvormende en opgaande groeiwijze. Het blad is groen van kleur een veelal lancetvormig. De bloeiperiode varieert  per soort, sommige in het voorjaar en zomer maar de meest bekende Asters in het najaar. Afhankelijk van de soort, bloeit de Herfstaster met witte, blauwe, paarse of roze bloemen (enkel- of dubbelbloemig). De bloempjes zijn relatief klein, maar wel in grote hoeveelheden aanwezig. Hierdoor transformeert je tuin in een ware bloemenzee. Daarnaast zijn hommels, bijen en vlinders dol op de bloemen. Sommige bloemen zouden eetbaar zijn, maar Plant & Grow levert uitsluitend Herfstasters als decoratie in de tuin.

Asters zijn perfecte vaste planten voor in een border. Ze laten zich makkelijk combineren met andere tuinplanten en bloeien relatief laat. Hierdoor kun je kleurrijke borders creëren die lange tijd attractief zijn. De Herfstaster groeit goed op een zonnige tot half beschaduwde plek op een voedzame en waterdoorlatende bodem. Afhankelijk van de soort, varieert de hoogte grofweg tussen de 20-100 cm. Omdat (sommige) Asters wat gevoelig zijn voor meeldauw, is het aan te raden de Asters ver genoeg uit elkaar te zetten zodat er genoeg luchtcirculatie is. Ook andere tuinplanten mogen niet te dicht tegen de Herfstaster worden gezet.

 

Asters kopen bij Plant & Grow

De Aster is een fantastische (laatbloeiende) vaste plant. Wacht niet langer en bestel de Herfstaster vandaag nog in onze webwinkel. Binnen enkele dagen (1 tot 5 werkdagen) worden de Asters met aangroeigarantie en rechtstreeks vanaf de kweker, bij je thuisbezorgd.

 

Asters (Herfstaster/Alpenaster) Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen over Asters (Herfstaster/Alpenaster)


Wanneer Asters planten?

De Asters van Plant & Grow zijn potgekweekt en kunnen daardoor jaarrond aangeplant worden (zolang de bodem maar niet bevroren is.


Wanneer Asters snoeien?

Asters kunnen het beste in het voorjaar tot zo'n 5-10 cm boven het maaiveld worden teruggesnoeid. In de winter beschermen de afgestorven plantendelen de Aster tegen invriezen.


Hoe hoog worden Asters?

Afhankelijk van de soort, varieert de hoogte van de soorten Asters die Plant & Grow levert, tussen de 20 en 100 cm.


Hoe lang bloeien Asters?

Asters bloeien ongeveer 2 maanden. Afhankelijk van de soort Aster, bloeit de plant in het voorjaar of najaar (Herfstasters).


Hoe plant je Asters?

De Aster plant je ongeveer 6 tot 9 stuks per m2 (afhankelijk van de soort). Bekijk per soort in onze webshop hoe de plant het beste aangeplant kan worden.


Wanneer plant je Asters?

De Asters van Plant & Grow kunnen jaarrond aangeplant worden. Dit komt omdat ze in de kwekerij in pot worden opgekweekt. Hierdoor heeft de plant een sterk ontwikkeld wortelgestel en kunnen daardoor, zolang het nier vriest, ieder seizoen geplant worden.


Wanneer Asters verplanten?

Asters kunnen het beste in het vroege voorjaar of het late najaar worden verplant. Met name de Herfstasters kunnen het beste in het vroege voorjaar worden verplant omdat ze tot lang in het najaar decoratief zijn (in bloei staan).


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.