Astilbe chinensis 'Pumila'

Pluimspirea
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Pluimspirea

De Astilbe chinensis 'Pumila', met de Nederlandse naam Pluimspirea is een laagblijvende en bloeiende vaste plant (polvormend), die tevens ook als bodembedekker kan worden gebruikt. Het samengestelde, getande blad (licht behaard) is ingesneden is groen van kleur. Het is een populaire cultivar die veel wordt gebruikt in onze tuinen. De roze tot paarsrzoe bloemenpluimen verschijnen in de maanden juni tot en met augustus en steken sierlijk boven het bladerdek uit. In de winter verliest de plant zijn blad om vervolgens in het voorjaar weer opnieuw uit te lopen.

De Astilbe chinensis 'Pumila' staat het liefst op een half beschaduwde standplaats aangezien er bij (te) veel zonneschijn verbranding aan het blad kan optreden. Bij voorkeur staat de plant op een humusrijke en vochthoudende grond. Uiteindelijk kan de Pluimspirea een hoogte bereiken van zo'n 30 cm hoog. De Astilbe chinensis 'Pumila' is een goede winterharde tuinplant en perfect te gebruiken voor een border in de schaduw. Makkelijk te combineren met andere bloeiende vaste planten.

De Astilbe chinensis 'Pumila' (Pluimspirea) bestel je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Astilbe chinensis 'Pumila'

Artikelnummer
54
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Astilbe (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
30 cm
Bloeikleur
Paars, Roze
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Humusrijke grond, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Rijkbloeiend
 • Decoratief blad

  Astilbe chinensis 'Pumila' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Astilbe chinensis 'Pumila'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Astilbe chinensis 'Pumila' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Plant & Grow adviseert zo'n 9 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een half beschaduwde of schaduwrijke plek in de tuin, liefst op de goed doorlatende, humusrijke bodem. Vochtige bodems hebben de voorkeur. Volle zon kan beter vermeden worden. Voordat de Astilbe chinensis ‘Pumila’ wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

  Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien. 

   


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Astilbe chinensis ‘Pumila’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant. Gezonde planten zijn namelijk minder vatbaar voor ziektes en plagen.

  Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Astilbe chinensis ‘Pumila’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.

   

   


  Snoeien

  Afgestorven plantdelen kunnen het beste pas in het voorjaar teruggesnoeid worden. Deze beschermen de plant van nature tegen vorst in de winter. Snoei de Astilbe chinensis ‘Pumila’ voordat de nieuwe uitlopers tevoorschijn komen, zo’n 5 cm boven de grond terug. Eventueel zou je de vaste plant in het najaar al wat in kunnen korten, maar snoei in deze periode nooit de plant in zijn geheel terug.

  Om nieuwe bloei te stimuleren kun je uitgebloeide bloemen het beste direct wegsnoeien. Hierdoor gaat alle energie van de plant naar de nieuwe bloemknoppen.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Astilbe chinensis ‘Pumila’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. De Astilbe chinensis ‘Pumila’ heeft een vochtige grond nodig om goed te kunnen groeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond.


  Scheuren

  Om ervoor te zorgen dat de Astilbe chinensis ‘Pumila’ goed blijft groeien en bloeien is het belangrijk dat de plant na enkele jaren, ± 3 jaar wordt gescheurd. Hiermee wordt bedoeld dat de plant in zijn geheel wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere plantdelen. De kern van de plant kan in de meeste gevallen worden weggegooid. De jonge, gezonde plantdelen zitten in de meeste gevallen aan de buitenkant. Deze dienen weer opnieuw geplant te worden. Dit proces (wat om de 3 jaar herhaalt dient te worden) wat ook wel delen of verjongen wordt genoemd zorgt ervoor dat de plant jaar in, jaar uit bloei- en groeikrachtig blijft. Het beste tijdstip om de Astilbe chinensis ‘Pumila’ te delen is het voorjaar of najaar op een bewolkte dag.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Astilbe chinensis 'Pumila'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.