Astilbe (Pluimspirea)

Pluimspirea (Astilbe) planten bestellen
De Astilbe is een relatief makkelijke en veel toegepaste vaste plant in onze tuinen. Het geslacht Astilbe bestaat uit zo'n 25 verschillende soorten uit de steenbreekfamilie (Saxifragaceae). De Pluimspirea kent zijn oorsprong uit het oosten van Azië. Kenmerkend aan deze plant is de pluimvormige bloeiwijze met de diep ingesneden bladeren, meest met een koperachtige kleur. De soorten en cultuurvariëteiten van de Pluimspirea zijn in ons land volledig winterhard. Afhankelijk van de soort, bloeit de Astilbe met witte, roze, rode of paarse bloemen. De bloemen steken sierlijk boven het blad uit en wanneer de plant in grote groepen bij elkaar staat zorg dit voor een groot bloemenfestijn in de tuin. 

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
50 cm
2
59
Va.
30 cm
2
19
Va.

De Pluimspirea dient op een half beschaduwde plek in de tuin te staan op een humusrijke en vochthoudende grond die wel doorlatend is. Het is belangrijk dat de grond niet uitdroogt. Bij teveel zonlicht of te droge grond kan de Astilbe last krijgen van bladverbranding. Tevens is de bloeiperiode korter bij een zonnige(re) standplaats. Hoewel deze vaste plant erom bekend staat als populaire tuinplant, worden de bloemen ook gebruikt als snijbloemen in boeketten. Afhankelijk van de soort, bloeit de Astilbe veelal in de maanden juni, juli, augustus en september. Wanneer je de pluimen in de winter aan de plant laat zitten, ziet dit er zeer decoratief uit in combinatie met sneeuw of rijp.

Astilbe is een perfecte tuinplant voor een half beschaduwde border. Hierbij laat de plant zich eenvoudig combineren met andere vaste planten of siergrassen. Afhankelijk van de soort, bedraagt de volwassen hoogte van de Pluimspirea (uit het assortiment van Plant & Grow) zo'n 30-60 cm. De plant is niet wintergroen wat betekent dat de Astilbe in het najaar en winter zijn blad verliest. Laat deze bij voorkeur wel gewoon aan de plant zitten, deze bieden namelijk bescherming tegen vorst. Snoei ze in het vroege voorjaar pas weg, net voordat de plant begint met uitlopen. Verder heeft de Astilbe geen bijzondere verzorging nodig. Na enkele jaren scheuren om te zorgen dat de Pluimspirea groei- en bloei-krachtig blijft.

 

Astilbe kopen bij Plant & Grow

Wacht niet langer en bestel je Astilbe planten vandaag nog in onze webshop. Aangezien de plant potgekweekt is, kan de Pluimspirea jaarrond geplant worden (zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt). Al onze Astilbe planten worden op een stevige en zorgvuldige manier verpakt zodat transport naar de klant zonder kwaliteitsverlies plaats kan vinden. Binnen 1 tot 5 werkdagen worden de planten, vers vanaf de kweker, bij je thuisbezorgd!

 

Astilbe (Pluimspirea) Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen over Astilbe (Pluimspirea)


Waar Astilbe planten?

De Astilbe (Pluimspirea) dient op een half beschaduwde of schaduwrijke plek in de tuin geplant te worden.


Hoe Astilbe planten?

De plantafstand van de Pluimspirea is ongeveer 9 stuks met m2.


Hoe snoei ik Astilbe?

Uitgebloeide bloemen van de Astilbe kunnen dan de bloei direct weggesnoeid worden. Gebruik hiervoor een snoeischaar. In het voorjaar (eind maart) kunnen de verdorde plantdelen van de Pluimspirea worden weggesnoeid tot zo'n 5 cm boven het maaiveld.


Hoe verzorg je Astilbe?

Om mooie en bloeiende Astilbe planten te hebben dient de plant op een half beschaduwde of schaduwrijke plek in de tuin te staan op een humusrijke en liefst vochthoudende bodem. Geef de Pluimspirea twee keer per jaar mest (in het voorjaar en najaar) en zorg dat de plant in met name de zomer niet droog komt te staan.


Is Astilbe winterhard?

Ja, de Pluimspirea is in ons klimaat volledig winterhard.


Wanneer Astilbe snoeien?

De uitgebloeide bloempluimen kunnen de de bloei direct weggeknipt worden. Verder snoei je de Pluimspirea eind maart tot zo'n 5 cm boven de grond terug.


Wanner Astilbe verplanten?

De Astilbe kan het beste in het vroege voorjaar of late najaar worden verplant. De plant is dan (nog) in rust. Doe dit bij voorkeur op een bewolkte dag en geef na het opnieuw aanplanten rijkelijk water.


Wanneer bloeit Astilbe?

De Pluimspirea is een echte zomerbloeier. De meeste soorten bloeien in de maanden juni, juli en augustus.


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.