Astrantia major 'Primadonna'

Zeeuws knoopje
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Zeeuws knoopje

De Astrantia major 'Primadonna', ook wel Zeeuws knoopje genoemd is een bladverliezende vaste plant met een opgaande, los vertakte groeiwijze. Het blad is groen van kleur en groeit met name onderaan de stengel. In de maanden juni tot en met augustus bloeit de Astrantia major 'Primadonna' rijkelijk met (donker)roze tot roodroze, stervormige bloemen. Dit komt door de veelal kleine, afzonderlijke bloempjes die worden omringt door puntige schutbladeren. De bloemen kunnen ook als snijbloemen worden gebruikt. De Astrantia major 'Primadonna' is een veelgebruikte plant in landelijke tuinen en in cottage tuinen.

De Astrantia major 'Primadonna' groeit het beste op een half beschaduwde plek in de tuin en staat het liefst op een vochthoudende en humusrijke (voedzame) grond. In de zon kan ook, echter dient de bodem dan wel voldoende vochtig te blijven. De Astrantia major 'Primadonna' is perfect te gebruiken als borderplant en laat zich daarbij goed combineren met witte, roze of roodbloeiende vaste planten. Verder is de Astrantia major 'Primadonna' goed winterhard en laat zich makkelijk. Uiteindelijk kan de Astrantia major 'Primadonna' een hoogte bereiken (inclusief bloem) van zo'n 70 cm hoog. 

De Astrantia major 'Primadonna' (Zeeuws knoopje) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Astrantia major 'Primadonna'

Artikelnummer
197
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Astrantia (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
70 cm
Bloeikleur
Roze
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Potgekweekt

  Astrantia major 'Primadonna' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Astrantia major 'Primadonna'.
  Astrantia major 'Primadonna' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  De Astrantia major ‘Primadonna’ is potgekweekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn zodat de vaste plant zich goed kan wortelen.

  Wij adviseren om ongeveer 6 tot 9 stuks per m2 te zetten op een liefst half beschaduwde standplaats. Op een zonnige standplaats kan ook, echter dient de bodem dan wel voldoende vochtig te blijven. Om te zorgen dat de Astrantia major ‘Primadonna’ goed kan groeien dient eerst op de juiste manier de grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je die te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Astrantia major ‘Primadonna’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

  Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Astrantia major ‘Primadonna’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


  Snoeien

  Uitgebloeide bloemen van de Astrantia major ‘Primadonna’ kunnen het beste zo snel mogelijk worden weggesnoeid. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemknoppen waarbij alle energie van de plant optimaal wordt benut. Omdat de Astrantia major ‘Primadonna’ bladverliezend is, sterft deze in het najaar en winter bovengronds af. Het is raadzaam om de afgestorven plantdelen tot het voorjaar aan de plant te laten zitten. Dit vormt van nature een beschermlaag tegen vorst in de winter waardoor de kans op vorstschade kleiner is. Eind maart, begin april kunnen de verdorde plantdelen worden weggesnoeid.


  Water geven

  De Astrantia major ‘Primadonna’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Op een zonnige standplaats dient de Astrantia major ‘Primadonna’ sneller water te krijgen dan op een half beschaduwde standplaats. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van deze vaste plant om zelf ook op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Scheuren

  Om de bloei- en groeikracht te behouden en/of om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Astrantia major ‘Primadonna’ na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze vervolgens weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Astrantia major 'Primadonna'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.