Aucuba japonica 'Rozannie'

  • Onderhoudsarm
  • Groenblijvend
  • Besdragend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 785
Geslacht: Aucuba
Uiteindelijke hoogte: 120 cm
Bloeikleur: Rood
Bloeimaand(en): April, Mei
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
3 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Onderbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Zure of neutrale grond, waterdoorlatend
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, eventueel ver uitdeinde takken terugsnoeien.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Broodboom

De Aucuba japonica 'Rozannie', ook wel Broodboom genoemd is een langzaam groeiende sierheester met een bossige groeiwijze. De struik is jaarrond wintergroen en blijft relatief laag.

Het donkergroene blad voelt wat leerachtig aan, is lancetvormig en aan de bladpunt wat gezaagd. Deze heester heeft weinig onderhoud nodig en hoeft vrijwel niet gesnoeid te worden.

In de maanden april en mei bloeit de Aucuba japonica 'Rozannie' met kleine (onopvallende) rode bloempjes. Na de bloei vormen zich rode bessen (vanaf augustus) die tot ver in de winter aan de plant blijven hangen. Deze trosjes met bessen worden ook in kerststukjes gebruikt. In de tuin zorgen de bessen voor kleur en attractiviteit.

De Aucuba japonica 'Rozannie' groeit het beste op een half beschaduwde tot schaduwrijke plek in de tuin op een licht zure tot neutrale bodem. Belangrijk is dat de grond voldoende luchtig. Zonnige standplaatsen worden ook verdragen, al is het dan belangrijk dat de plant niet verdroogt. De Broodboom laat zich perfect gebruiken in een border, zowel solitair als in groepsbeplanting.

Uiteindelijk wordt de Broodboom niet veel hoger dan 120 cm. Wat betreft breedte blijft de plant iets smaller, namelijk 100 cm. De Aucuba japonica 'Rozannie' is goed winterhard en laat zich goed combineren met andere tuinplanten.

De Aucuba japonica 'Rozannie' (Broodboom) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Aucuba japonica 'Rozannie' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Aucuba japonica 'Rozannie'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Aucuba japonica 'Rozannie'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes