Berberis thunbergii 'Bagatelle'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 126
Geslacht: Berberis
Uiteindelijke hoogte: 30 cm
Bloeikleur: Geel
Bloeimaand(en): Mei, Juni, Juli
Bladkleur: Roodbruin
Aantal planten: ± 
5 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Zeer
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Minder informatie  

De Berberis thunbergii 'Bagatelle' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Japanse zuurbes

De Berberis thunbergii 'Bagatelle', ook wel Japanse zuurbes genoemd is een laagblijvende en bladverliezende, bolvormige sierheester. De plant blijft lager dan de 'Atropurpurea Nana' cultivar. De hoogte van de Berberis thunbergii 'Bagatelle'  bedraagt zo'n 30 cm, de breedte van de plant circa 50 cm.

Het kleine, eivormige blad is roodbruin tot purperrood van kleur, glanzend en krijgt in het najaar mooie herfstkleur. Zodra het blad van de plant af is gevallen zijn de stekels die aan de takken groeien ook zichtbaar. Vanwege de stekels is de Berberis thunbergii 'Bagatelle' minder geschikt voor tuinen met kleine kinderen.

In de maanden mei tot en met juli bloeit de Berberis thunbergii 'Bagatelle' met gele bloempjes waarna er felrode bessen ontstaan. De standplaats van de Berberis thunbergii 'Bagatelle' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een doorlatende (voedzame) tuingrond. De Japanse zuurbes kan perfect gebruikt worden in een border, in rotstuinen en in Japanse tuinen. Hierbij laat de heester zich makkelijk combineren met andere tuinplanten.

De Berberis thunbergii 'Bagatelle' (Japanse zuurbes) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Berberis thunbergii 'Bagatelle' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Berberis thunbergii 'Bagatelle'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.


Verzorging en onderhoud Berberis thunbergii 'Bagatelle'


Aanplanten

Voor de Berberis thunbergii ‘Bagatelle’ dient het aantal planten per vierkante meter zo’n 5 stuks te zijn (bij een potmaat van Ø17 cm). Hierbij verlangt de plant naar een zonnige of half beschaduwde standplaats. Omdat de plant potgekweekt is, kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.

Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

Om ervoor te zorgen dat de Berberis thunbergii ‘Bagatelle’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de plant.


Snoeien

De Berberis thunbergii 'Bagatelle' is een sierheester die niet gesnoeid hoeft te worden.


Water geven

Om te voorkomen dat de Berberis thunbergii ‘Bagatelle’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond.


Bijzonderheden

Aan de takken van de Berberis thunbergii 'Bagatelle' groeien stekels. Gebruik daarom altijd handschoenen tijdens het tuinieren om de handen te beschermen.Reviews over de Berberis thunbergii 'Bagatelle'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes