Bodembedekkers

Bodembedekkers kopen voor in de tuin kan voordelig online bij Plant & Grow. Bekijk ons volledige assortiment bodembedekker soorten geschikt voor in de zon, halfschaduw of schaduw

Meer informatie

Filter
Pagina 2 / 3
  • Toon
 
Populair
1000 cm
1 Review
Ierse klimop
Hedera hibernica
1,79
1
99
Va.
30 cm
1 Review
2
19
Va.
25 cm
Populair
5 cm
1 Review
2
19
Va.
5 cm
1 Review
2
09
Va.
10 cm
2
19
Va.
50 cm
Chinese Kamperfoelie
Lonicera nitida 'Maigrün'
1
99
Va.
5 cm
2
19
Va.
10 cm
2
09
Va.
15 cm
Vergeet-mij-nietje
Omphalodes verna
2
39
Va.
Populair
20 cm
2 Reviews
1
89
Va.
15 cm
1 Review
1
99
Va.
Rechtstreeks van de kweker
Aangroei garantie
Aanbieding
15 cm
1 Review
2,59
1
99
Va.
Populair
20 cm
25 cm
2
19
Va.
Populair
10 cm
2
19
Va.
Populair
10 cm
2
19
Va.
Populair
10 cm
1 Review
2
19
Va.
Populair
10 cm
3 Reviews
2
09
Va.
15 cm
10 cm
2
09
Va.
Populair
10 cm
1 Review
2
09
Va.
25 cm
Populair
5 cm
1 Review
Priemvetmuur
Sagina subulata
1
89
Va.
40 cm
2
29
Va.
Populair
10 cm
Gewone tijm
Thymus serpyllum
1
99
Va.
Populair
20 cm
5 Reviews
Maagdenpalm
Vinca minor
1
99
Va.
Populair
15 cm
2 Reviews
1
89
Va.
Populair
10 cm
1 Review
1
89
Va.
Aanbieding
15 cm
2,29
1
89
Va.
Populair
10 cm
3 Reviews
1,99
1
69
Va.
20 cm
Stekelnootje
Acaena 'Blue Haze'
uitverkocht
15 cm
Kruipend zenegroen
Ajuga reptans 'Alba'
uitverkocht
 
‹ Vorige pagina
Volgende pagina ›

Bodembedekker kopen 

Online bodembedekkers kopen voor in een border? Zoek niet verder en bekijk nu het ruime aanbod in onze webshop! Creëer een groenblijvend tapijt en profiteer van een onkruidvrije tuin! Een wintergroene bodembedekker is onderhoudsarm, overal toepasbaar en jaarrond te planten. Maak gebruik van onze online zoekfunctie en vind gemakkelijk de ideale plant voor in je tuin! Veelgebruikte soorten zijn de Maagdenpalm en Goudaardbei.

Plant & Grow levert groenblijvende bodembedekkers van hoogwaardige kwaliteit direct van de kweker. De planten zijn verkrijgbaar in verschillende blad- en bloemkleuren, te gebruiken in iedere tuin en toepasbaar voor zowel in de volle zon als in de schaduw. Voorkom onkruid in je tuin en koop voordelig online je tuinplanten bij Plant & Grow.

 

Wat zijn bodembedekkers? 

Een bodembedekker is een plant die van nature laag blijft en kruipend over de grond groeit. De twijgen en bladeren bedekken de grond. Ze worden daarom in de volksmond ook wel kruipplanten genoemd. Vrijwel alle soorten gaan vele jaren mee en hebben weinig onderhoud nodig, waardoor het een ideale buitenplant is om onderhoud aan de tuin te beperken. Welke grondbedekkers je kiest is afhankelijk van je smaak, budget en toepassing in de tuin (zon, halfschaduw, schaduw of droge/vochtige grond). Voordeel is dat de meeste bodembedekkers groenblijvend zijn en vrijwel allemaal goed winterhard. Dit maakt de bodembedekker tot een populaire en veel gekochte tuinplant. Zeker in onderhoudsarme tuinen wordt deze productcategorie veel toegepast. Heb jij dus een hekel aan onkruid plukken? Bestel dan vandaag nog online je bodembedekkers planten bij Plant & Grow.

Uitstekende bodembedekkers zijn bijvoorbeeld de Vinca minor (Maagdenpalm), Waldsteinia ternata en Cotoneaster dammeri. De kosten verschillen per soort en potmaat (plantgrootte). Het aantal planten per vierkante meter staat op iedere productpagina vermeld.

 

Welke soorten bodembedekkers zijn er?

De laagblijvende bodembedekker kan in grofweg twee groepen worden onderverdeeld, namelijk de zodevormende en de polvormende bodembedekker. De zodevormende hebben een kruipende groeiwijze waarbij de stengels van de plant snel een dicht tapijt vormen. Wanneer deze uitlopers in contact komen met de bodem worden er vaak wortels gevormd. Sommige bodembedekking voor in de tuin zijn te gebruiken als (licht) beloopbare bodembedekkers zoals de Acaena (let op, het is absoluut géén alternatief voor een gazon). Sommige van deze zodevormende kruipplanten zijn ook snelgroeiende bodembedekkers. Soorten snelgroeiende en bloeiende bodembedekkers zijn bijvoorbeeld Vinca en Cotoneaster.

De polvormende bodembedekker (zoals de Armeria maritima of eventueel het siergras Festuca gautieri) groeien, zoals de naam al zegt, als een pol (waaiervorm) waardoor het wat langer duurt voordat de gehele bodem is bedekt. Zodra de bodem volledig is dichtgegroeid (wat snel gebeurt omdat de meeste planten vaak hard groeien) krijgt onkruid nauwelijks kans om zich te ontwikkelen. Dit komt omdat zonlicht niet door het 'groene tapijt' de bodem kan bereiken waardoor de onkruidzaden ook niet kunnen kiemen. Zodra de grond volledig is begroeid zal onkruid plukken verleden tijd zijn. Dankzij de (groenblijvende) bodembedekking zal de bodem minder snel uitdrogen waardoor er minder gesproeid hoeft te worden in de zomermaanden. Een ander bijkomend voordeel is dat de meeste soorten groenblijvende bodembedekkers zijn en vrijwel allemaal goed winterhard. Dit maakt de bodembedekker tot een populaire en veel gekochte tuinplant. Zeker in onderhoudsarme tuinen wordt deze productcategorie veel toegepast. Wil jij onkruid geen kans geven in jouw tuin? Bestel dan vandaag nog online je kruipplanten bij Plant & Grow.

 

Zijn bodembedekkers winterhard?

Ja, de meeste bodembedekkers zijn winterhard. Dit betekent dat ze een Nederlandse winter (eventuele matige of strenge grondvorst) makkelijk overleven. Over het algemeen zijn het allemaal oersterke bodembedekkers. Sommige niet-wintergroene bodembedekkers zullen onder de aarde in leven blijven en in het voorjaar ook weer opnieuw uitlopen. Bij goed onderhoud zullen de bodem bedekkers elk jaar weer opnieuw uitlopen. De meeste van onze grondbedekkers geven de tuin het hele jaar door kleur omdat ze wintergroen (dus bladhoudend) zijn. 

 

Welke kleuren bloemen hebben de bodembedekkers van Plant & Grow?

Bij Plant & Grow kun je terecht voor de mooiste bodembedekker die bloeit met witte bloemen, roze bloemen, paarse bloemen, gele bloemen, blauwe bloemen, rode bloemen of oranje bloemen. Hierdoor kun je in elke tuin wel een prachtig kleurende bodembedekker kwijt. Naast een prachtige bloei heeft de bodembedekker ook prachtig blad. Bekende een veelgebruikte kruipplanten met mooie bladeren zijn de Pachysandra terminalis 'Green Sheen', Ajuga reptans 'Atropurpurea' en Acaena microphylla 'Kupferteppich'.

 

Toepassingsmogelijkheden bodembedekkende planten

De bodembedekker is een veelzijdige, winterharde tuinplant die in verschillende situaties kan worden toegepast. Ze zijn ook in verschillende soorten en maten (van 5 tot 40 cm) verkrijgbaar en variërend in blad- en bloemkleur en in bloeitijd. Hierbij zijn er soorten die in de volle zon groeien, andere weer beter op een (half) beschaduwde plek in de tuin. Andere groeien weer beter in zand- of kleigrond, natte- of droge grond (zoals de Sedum bodembedekker) en een ander is weer perfect te gebruiken voor op een talud in de volle zon. Voor iedere situatie in de tuin is een passende bodembedekker te vinden die ook aansluit bij de wens van de klant. Grondbedekkers laten zich makkelijk combineren en kunnen hierdoor erg breed worden ingezet:

  • In een border zorgt de bodembedekker voor een speels of strak contrast, zeker wanneer deze in combinatie met bijvoorbeeld siergrassen of sierheesters worden geplant.
  • Als vakbeplanting.
  • Onder bomen en sierheesters (onderbeplanting).
  • Op een talud voor een speelse maar natuurlijke uitstraling.
  • Als alternatief voor het klassieke gazon.
  • Naast de grote sierwaarde in de tuin levert de bodembedekker ook een ecologische waarde. Zo biedt de plant bescherming voor kleine diertjes zoals bijvoorbeeld egels, vogels en muizen en zorgt ervoor dat de grond minder snel uitdroogt. Sommige bloeiende bodembedekkers (zoals de Campanula bodembedekker) leveren tevens een bijdrage voor bijen, hommels en vlinders.

 

Wanneer bodembedekkers aanplanten? 

Regelmatig krijgen wij de vraag "wanneer kan ik bodembedekkers planten of verplanten?". Het antwoord hierop is heel simpel: omdat al onze planten potgekweekt zijn (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel hebben) kunnen ze jaarrond aangeplant worden. Met jaarrond bedoelen we dus in het voorjaar, zomer, herfst en winter op een moment het maar niet vriest. Verplanten kun je het beste doen in het vroege voorjaar of najaar (op een bewolkte dag). Snoei hierbij de bodembedekker (lichtjes) terug, dit bevordert de ontwikkeling van het wortelgestel. Wanneer je bodembedekkers wilt gaan aanplanten is het belangrijk dat de basis goed is, namelijk de bodem. Lees meer tips over de grondbewerking en het aanplanten op onze pagina met plantinstructies. Daarnaast is de standplaats van de kruipplant belangrijk. Bekijk per soort of de bodembedekker in de volle zon moet staan of dat de grondbedekker in de schaduw het beste groeit.

 

Verzorging en onderhoud van de bodembedekker 

Een groenblijvende bodembedekker is een relatief onderhoudsarme tuin plant. Hierdoor is het de perfecte plant voor een onderhoudsvriendelijke tuin. In de beginfase, dus wanneer de bodembedekker net is aangeplant en nog niet volledig is dichtgegroeid, is het belangrijk om het kiemende onkruid zo snel mogelijk te verwijderen. Na verloop van tijd zal dit niet meer gebeuren aangezien de plant dan de bodem volledig heeft bedekt. Afhankelijk van de soort die je kiest, varieert het aantal planten per vierkante meter. Daarom vermeldt Plant & Grow per product de benodigde aantallen per vierkante meter. Een veelgebruikte en makkelijke bodembedekker tegen onkruid is de Maagdenpalm en kan zowel in de zon als schaduw. Een passende bodembedekker voor in de schaduw is het Schaduwkruid.
Wanneer de bodembedekker wordt toegepast als vakbeplanting dienen de randen 2 keer per jaar gesnoeid te worden. Hierdoor blijft het een strak geheel. Bloeiende bodembedekkers worden na de bloei nog wel eens teruggesnoeid om hiermee een nieuwe (vaak minder rijkelijk), tweede bloei te stimuleren. Om te zorgen dat de planten ook nog hard groeien en gezond blijven is het verstandig om jaarlijks in de maanden maart of april, een meststof of compost toe te dienen. 

 

Bodembedekkers kopen bij Plant & Grow

Voor prachtige bodembedekkers planten zoals Mansoor, de Goudaarbei en de Kruipvlambloem ben je bij Plant & Grow aan het juiste adres. Plantengrow.nl is een gespecialiseerde en servicegerichte webwinkel in de verkoop van buitenplanten, waaronder mooie en sterke bodembedekkers. Alle buitenplanten die in onze webshop worden aangeboden worden rechtstreeks vanaf de kwekerij geleverd. Hierdoor ben je verzekerd van topkwaliteit kruipplanten die met de juiste verzorging de tuin snel zullen opfleuren. Om levering naar de klant zonder kwaliteitsverlies te laten plaatsvinden verpakken wij al onze bodembedekkers voor in de tuin op een zorgvuldige en stevige manier. Vanwege onze nauwe samenwerking met kwekers en logistieke partners kunnen wij de bestelde bodembedekkers al binnen 1 tot 5 werkdagen bij je laten bezorgen!

 

Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.