Buxus (Palmboompje)

Palmboompje (Buxus) planten bestellen
De Buxus is een van de meest gebruikte tuinplanten en is een geslacht uit de buxusfamilie (Buxaceae). De Nederlandse naam is het Palmboompje, maar de Latijnse naam is zo ingeburgerd dat de meeste mensen over Buxus spreken. De plant leent zich perfect voor vormsnoei maar wordt in de meeste gevallen als haagplant gebruikt. De Buxus is jaarrond wintergroen en laat zich makkelijk snoeien. Door tijdig te snoeien (minimaal twee keer per jaar, in april en september) behoudt de plant een compacte vorm en zal dicht vertakken. Hierdoor kunnen mooie strakke haagjes worden gemaakt. De Buxus is in verhouding met andere haagplanten wel een traag-groeiende plant maar de schoonheid van de plant maakt het wachten zeker waard.

Meer informatie


 
Buxus sempervirens Palmboompje
200 cm
1
59
Buxus microphylla 'Faulkner' Palmboompje
250 cm
Uitverkocht
Buxus microphylla 'Herrenhausen' Palmboompje
50 cm
Uitverkocht

Buxus komt van oorsprong op verschillende plaatsen over de wereld voor. Van Europa tot Zuid-Amerika en van Afrika tot Azië. De meest voorkomende soort in Europa in de Buxus sempervirens. Deze wordt in onze tuinen ook het meest gebruikt. Een andere veelgebruikte Buxus is de Buxus microphylla die van nature voorkomt in Oost-Azië. Het blad van het Palmboompjes is ovaalvormig (soms bijna rond) en heeft een frisgroene kleur. De Buxus heeft een bovengemiddelde mestbehoefte dus tijdig bemesten voorkomt dat de plant gele bladranden krijgt. Een andere oorzaak van bladverkleuring kan een droge bodem zijn. Buxus groeit namelijk het beste op een vochthoudende, humusrijke bodem die voldoende voedingstoffen bevat.

Het Palmboompje wordt in onze tuinen het meest gebruikt om hagen mee te maken. Naast het gebruik als haagplant kunnen uit Buxus ook mooie vormen worden gesnoeid. In pot is de plant perfect te gebruiken op een terras of balkon, maar let hierbij wel extra goed op dat de bodem niet uitdroogt. De Buxus is vrijwel in iedere tuin van een landgoed of kasteel te vinden dankzij zijn strakke en formele uitstraling. Het is niet bekend hoeveel verschillende soorten er zijn. Schattingen lopen uiteen van 30 tot 90 verschillende soorten. Plant & Grow heeft de meestgebruikte Buxus in zijn assortiment.

 

Buxus kopen bij Plant & Grow

Voor het maken van een haag is de Buxus een perfecte heester. Omdat alle Buxus planten bij Plant & Grow potgekweekt zijn, kunnen deze jaarrond geplant worden. Bestel ze snel in onze webshop en binnen 1 tot 4 werkdagen worden de planten al bij je thuisbezorgd!

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?
Betaalmethodes
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies
Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social mediaAlle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.