Campanula carpatica 'Weisse Clips'

Karpatenklokje
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Karpatenklokje

De Campanula carpatica 'Weisse Clips', ook wel Karpatenklokje genoemd is een veelgebruikte een laagblijvende, bladverliezende vaste plant. Zodra de plant in bloei staat verandert de tuin in een grote bloemenzee. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de plant met relatief grote, omhoog-staande en klokvormige, zuiverwitte bloempjes. Het blad van de Campanula carpatica 'Weisse Clips' is eirond tot hartvormig, aan de rand gekarteld en frisgroen van kleur. De Campanula carpatica 'Weisse Clips' is een vaste plant die weinig onderhoud nodig heeft en zich eenvoudig laat combineren met andere tuinplanten.

De standplaats van de Campanula carpatica 'Weisse Clips' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. De plant leent zich perfect voor in een border maar is ook goed als balkonplant of in plantenbakken te gebruiken. Uiteindelijk bereikt de Campanula carpatica 'Weisse Clips' een volwassen hoogte van zo'n 20 cm en is daarbij in ons klimaat volledig winterhard. Het is een makkelijke tuinplant die ook zeer geschikt is voor in de onderhoudsarme tuin.

De Campanula carpatica 'Weisse Clips' (Karpatenklokje) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Campanula carpatica 'Weisse Clips'

Artikelnummer
236
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Campanula (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
20 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Rijkbloeiend

  Campanula carpatica 'Weisse Clips' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Campanula carpatica 'Weisse Clips'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Campanula carpatica 'Weisse Clips' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voor de Campanula carpatica ‘Weisse Clips’ dient de plantafstand per vierkante meter zo’n 9 stuks te zijn (bij een potmaat van 9x9 cm). Hierbij verlangt de plant naar een zonnige of half beschaduwde standplaats. Omdat de plant potgekweekt is kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.

  Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om de plant bloei- en groeikrachtig te houden is het belangrijk dat je de Campanula carpatica ‘Weisse Clips’ op tijd bemest. Het beste is om de plant 2 keer per jaar te bemesten: één keer in het voorjaar (maart/april) en een keer in de zomer (juni/juli). Gebruik hierbij een meststof die in 120 dagen alle voedingsstoffen heeft vrijgegeven. Met name in de lente en de zomermaanden groeit de vaste plant hard en heeft op dat moment dan ook een flinke behoefte aan voedingstoffen.

  Door dus twee keer per jaar tijdig te bemesten voorkom je dat de plant een mesttekort krijgt en minder vatbaar wordt voor ziekte en plagen. De meststof zorgt namelijk ook dat de vitaliteit van de plant toeneemt.


  Snoeien

  Afgestorven plantdelen kunnen het beste pas in het voorjaar teruggesnoeid worden. Deze beschermen de plant van nature tegen vorst in de winter. Snoei de Campanula carpatica ‘Weisse Clips’ voordat de nieuwe uitlopers tevoorschijn komen, zo’n 10 cm boven de grond terug (eind maart/begin april). Alle energie van de plant gaat dan volledig naar de vorming van nieuwe, frisgroene uitlopers.

  Om nieuwe bloei te stimuleren kun je uitgebloeide bloemen het beste direct wegsnoeien. Hierdoor gaat alle energie van de plant naar de vorming van nieuwe bloemknoppen en voorkom je zaadvorming van de Campanula carpatica ‘Weisse Clips’. 


  Water geven

  De Campanula carpatica ‘Weisse Clips’ heeft ten opzichte van andere planten een normale waterbehoefte. Dit betekent doorgaans dat de plant bij langere en drogere periodes wat hulp kan gebruiken met de watervoorziening. Controleer dus bij zonnige, warme dagen of de bodem nog voldoende vochtig is en of de plant geen eerste tekenen van uitdrogingsverschijnselen (slap blad) vertoont. Heeft de plant water nodig? Geef bij voorkeur in de avond of ochtend water zodat er minder verdampt en er geen kans is op bladverbranding vanwege het felle zonlicht. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater uit de waterton.


  Scheuren

  Om de bloei- en groeikracht te behouden en/of om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Campanula carpatica ‘Weisse Clips’ na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze vervolgens weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Campanula carpatica 'Weisse Clips'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.