Campanula glomerata 'Alba'

Kluwenklokje
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
1,89
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,29
Va. 6 stuks
€ 2,19
Va. 12 stuks
€ 2,09
Va. 24 stuks
€ 1,99
Va. 96 stuks
€ 1,89

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Kluwenklokje

De Campanula glomerata 'Alba', ook wel Kluwenklokje of Klokjesbloem genoemd is een bladverliezende en wit-bloeiende vaste plant die in de maanden juni en juli bloeit. Hierbij vormen zich prachtige stervormige bloemen die het rijkelijkst bloeien aan het uiteinde van de stengels. Verder vormen zich ook nog bloemen die dicht gegroepeerd om de stengel (kranswijs geplaatst) staan. De Campanula glomerata 'Alba' heeft hierbij een opgaande groeiwijze en woekert niet. Het ovale tot lancetvormige blad van de Campanula glomerata 'Alba' is groen van kleur.

De standplaats van de Campanula glomerata 'Alba' dient bij voorkeur een half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende, liefst vochthoudende bodem. In de volle zon zou ook kunnen, maar let er dan goed op dat de bodem niet te droog wordt (dus tijdig water geven). Campanula glomerata 'Alba' is een perfecte vaste plant voor in een border (groepsbeplanting). Verder is deze plant goed winterhard en makkelijk te combineren met andere tuinplanten. Uiteindelijk bereikt de Campanula glomerata 'Alba' een volwassen hoogte van zo'n 50-70 cm hoog en is daarbij onderhoudsarm. Hierdoor is de plant geschikt voor mensen die niet al te 'groene vingers' hebben.

De Campanula glomerata 'Alba' (Kluwenklokje) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Campanula glomerata 'Alba'

Artikelnummer
239
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Campanula (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
60 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant

  Campanula glomerata 'Alba' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Campanula glomerata 'Alba'.
  Campanula glomerata 'Alba' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het belangrijk dat de bodem in orde is. Een goede grondbewerking is namelijk de basis voor een goede (aan)groei van de Campanula glomerata ‘Alba’. Om die reden adviseren wij ten alle tijden om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Wanneer je dit doet ben je verzekerd van een goede basis en daardoor dus ook van een groei- en bloei krachtige tuin.

  Wanneer de grondbewerking is afgerond kan de Campanula glomerata ‘Alba’ aangeplant worden. De plantafstand voor deze soort bedraagt zo’n 9 stuks per vierkante meter. Verdeel de planten eerst netjes over het aan te planten gedeelte zodat ze ongeveer even ver uit elkaar staan. Zorg dat deze vaste plant op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin komt te staan. Na aanplanten is het belangrijk om rijkelijk water te geven, zeker in periodes met droogte en zonneschijn. Eenmaal geworteld zal de plant zichzelf van water kunnen voorzien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  Om de plant in topconditie te houden is het raadzaam om de Campanula glomerata ‘Alba’ twee keer per jaar te bemesten. Hierdoor is de plant minder vatbaar voor ziekte en plagen en zal door de aanwezigheid van voldoende voedingstoffen rijkelijk bloeien en groeien. De eerste bemesting dient verricht te worden in het voorjaar, in de maanden maart of april. Voor de tweede bemesting kun je de Campanula glomerata ‘Alba’ het beste bemesten in de maanden juni of juli. In het voorjaar en zomer heeft de plant namelijk de grootste energiebehoefte. Bemest bij voorkeur op een moment wanneer er regen wordt voorspeld. Eventueel kun je ook direct na het bemesten water geven om daarmee de afgifte van voedingsstoffen direct op gang te brengen.


  Snoeien

  De Campanula glomerata ‘Alba’ is een bladverliezende plant. In de praktijk houdt dit in dat de plantdelen die in de winter bovengronds zijn afgestorven, in het voorjaar weggesnoeid dienen te worden. Snoei hierbij de plant (met een snoeischaar) tot enkele centimeters boven de grond terug. Alle energie van de plant gaat dan volledig naar de nieuwe uitlopers van de Campanula glomerata ‘Alba’. Zodra de temperaturen in het voorjaar verder stijgen, zal de plant weer volledig opnieuw uitlopen en rijkelijk bloeien.


  Water geven

  De Campanula glomerata ‘Alba’ heeft een normale waterbehoefte. Dit houdt in de praktijk in dat de plant alleen bij aanhoudende droogte water moet krijgen. Het is hierbij raadzaam om in dat geval de vaste plant in een keer veel water te geven dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien de plant bij droogte zo ook wordt gestimuleerd zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Wanneer de Campanula glomerata ‘Alba’ net is aangeplant is het wel raadzaam om (bijna) dagelijks water te geven, zeker bij aanhoudende droogte. Ook wanneer de vaste plant in de volle zon staat heeft deze sneller water nodig dan op minder zonovergoten delen van de tuin.


  Scheuren

  Om de Campanula glomerata ‘Alba’ in goede conditie te houden is het belangrijk om de plant na zo’n 3 jaar te scheuren, ook wel opsplitsen of delen genoemd. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar in zijn geheel uitgegraven en gesplitst in meerdere plantdelen. De oude plantdelen kunnen het beste worden verwijdert (en worden weggegooid). De jonge, gezonde plantdelen (meestal aan de buitenste delen van de plant) kunnen opnieuw worden terug geplant. Op deze manier hou je de plant groei en bloei krachtig en voorkom je dat deze wegvalt in de tuin. Daarnaast kan met deze methode de Campanula glomerata ‘Alba’ worden vermeerderd.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Campanula glomerata 'Alba'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.