Carex foliosissima 'Irish Green'

Zegge 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Zegge

De Carex foliosissima 'Irish Green', ook wel Zegge genoemd is een bossige en laagblijvende siergras soort met een polvormende tot zodevormende groeiwijze. Het is een veelgebruikte siergras en tevens goed ziekteresistent.

Het smalle, langwerpige en overhangende blad is groen van kleur. Aangezien de Carex foliosissima 'Irish Green' bladhoudend is zorgt dit siergras ook voor kleur in de wintermaanden. In de maanden mei en juni bloeit de Carex foliosissima 'Irish Green' met onopvallende geelbruine bloemaren die zich makkelijk uitzaaien. Het blad blijft echter de grootste sierwaarde van de Carex foliosissima 'Irish Green'.

De standplaats van de Carex foliosissima 'Irish Green' dient een zonnige ofhalf beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Met name in de wintermaanden mag de grond niet te nat zijn. Uiteindelijk bereikt de Carex foliosissima 'Irish Green' een hoogte van zo'n 30 cm. Het gras leent zich perfect voor in een border (zowel groepsbeplanting als randbeplanting) of in een plantenbak. Met name in moderne, strakke tuinen word de Carex foliosissima 'Irish Green' vaak toegepast. Verder is deze soort goed winterhard en laat zich goed combineren met andere tuinplanten.

De Carex foliosissima 'Irish Green' (Zegge) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Carex foliosissima 'Irish Green'

Artikelnummer
291
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Carex (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
30 cm
Bloeikleur
Bruin, Geel
Bloeimaand(en)
Mei, Juni
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Groenblijvend
 • Gemakkelijke plant

  Carex foliosissima 'Irish Green' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Carex foliosissima 'Irish Green'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Carex foliosissima 'Irish Green' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het belangrijk dat de bodem in orde is. Een goede grondbewerking is namelijk de basis voor een goede (aan)groei van de Carex foliosissima ‘Irish Green’. Om die reden adviseren wij ten alle tijden om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Wanneer je dit doet ben je verzekerd van een goede basis en daardoor dus ook van een groei- en bloeikrachtige tuin.

  Wanneer de grondbewerking is afgerond kan de Carex foliosissima ‘Irish Green’ aangeplant worden. De plantafstand voor deze soort bedraagt zo’n 9 stuks per vierkante meter. Verdeel de planten eerst netjes over het aan te planten gedeelte zodat ze ongeveer even ver uit elkaar staan. Zorg dat deze plant op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin komt te staan. Na aanplanten is het belangrijk om rijkelijk water te geven, zeker in periodes met droge en zonneschijn.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om ervoor te zorgen dat de Carex foliosissima ‘Irish Green’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 3-4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

  Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de plant.


  Snoeien

  De Carex foliosissima 'Irish Green' is een wintergroene siergras. Hoewel het blad jaarrond aan de plant blijft zitten, verjongt de plant zichzelf wel. Dit houdt in dat, met name het uiteinde van de oudere bladeren wat kunnen verkleuren. Om dat plant weer geheel frisgroen te laten kleuren kunnen de verdorde bladeren en/of lelijke bladeren het beste in het voorjaar en/of najaar worden weggesnoeid. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar of heggenschaar want het blad is vrij stug. Na het snoeien ziet de Carex foliosissima 'Irish Green' er direct weer een stukje mooier uit en alle energie van het gras kan vervolgens naar de vorming van nieuwe bladeren. Door tijdig te snoeien zorg je dat de Carex foliosissima 'Irish Green' in topconditie blijft.


  Water geven

  De Carex foliosissima ‘Irish Green’ heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is het belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water of vroeg in de ochtend. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


  Scheuren

  Na verloop van tijd kan de Carex foliosissima ‘Irish Green’ zijn groeikracht (wat) verliezen. Om te voorkomen dat de plant is zijn geheel verpietert is het belangrijk om de plant te scheuren. Zodra je merkt dat de plant ten opzichte van andere jaren zijn groeikracht is verloren, is het belangrijk om te gaan scheuren. Hierbij wordt het siergras in het voorjaar of najaar in zijn geheel uitgegraven, liefst op een bewolkte dag. Vervolgens splits je de kluit in meerdere plantdelen. Oude delen kun je hierbij het beste weggooien en de jonge plantdelen dienen vervolgens weer teruggeplant te worden. Dit proces geeft een trigger aan de Carex foliosissima ‘Irish Green’ waardoor vervolgens de jonge plantdelen weer groeikrachtig beginnen uit te lopen. 


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Carex foliosissima 'Irish Green'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.