Carpinus betulus

Haagbeuk 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Haagbeuk

De Carpinus betulus, oftewel Haagbeuk is een snelgroeiende haagplant, bladverliezend en stelt weinig eisen aan de bodem. Te gebruiken als haag, voor blokken maar kan ook als solitair boom worden gebruikt. De Carpinus betulus groeit op zowel droge als natte gronden en heeft een lange levensduur. Geeft eivormige vruchtkatjes, onopvallend in de maanden april en mei. Door middel van snoei is deze haagplant goed in model te houden.

De standplaats van de Haagbeuk dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn. Deze tuinplant is goed winterhard. De Carpinus betulus uit het assortiment van Plant & Grow is potgekweekt en kan daardoor ook in de zomer worden geplant. Bij een juiste verzorging is uitval na aanplanten vrijwel uit te sluiten omdat de plant potgekweekt is.

De Carpinus betulus (Haagbeuk) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Carpinus betulus

Artikelnummer
10
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Carpinus (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
30-40 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
400 cm
Bloeikleur
Groen
Bloeimaand(en)
April, Mei
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 6 per m
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Groepsbeplanting, Solitair, Haag
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Potgekweekt

  Carpinus betulus Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Carpinus betulus.
  Carpinus betulus Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  De Carpinus betulus is potgekweekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

  Wij adviseren om ongeveer 6 stuks per meter (bij een potmaat van 9x9 cm) te zetten op een zonnige tot half beschaduwde standplaats. Om te zorgen dat de Carpinus betulus goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je welke te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Carpinus betulus heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een haagplant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei en weerstand van de plant.

  Meststoffen die zo’n 3-4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste haagplanten, zo ook de Carpinus betulus heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom de planten.


  Snoeien

  De Carpinus betulus’ dient minimaal één keer per jaar gesnoeid te worden, maar het mooist is wanneer de plant zo'n twee keer per jaar wordt gesnoeid. De eerste keer kan de plant het beste gesnoeid worden in de maand juni. Tegen het einde van de zomer kun je de Carpinus betulus voor een twee keer (licht) snoeien. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag, de kans op bladverbranding is dan kleiner. Door tijdig te snoeien creëer je een compacte, dichtgegroeide Carpinus haag.


  Water geven

  De Carpinus betulus kan goed tegen warme en droge periodes. De plant heeft in verhouding tot andere tuinplanten relatief weinig water nodig. Ondanks dat is het raadzaam om bij langdurige droogte toch water te geven. Dit voorkomt uitdroging want uiteindelijk heeft toch echt iedere plant water nodig om te kunnen groeien.


  Bijzonderheden

  Omdat de Carpinus betulus planten van Plant & Grow potgekweekt zijn (dus géén kale wortel), kunnen deze jaarrond aangeplant worden. Voor meer informatie, zie kopje 'aanplanten' hierboven.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Carpinus betulus
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.