Catalpa bignonioides 'Aurea'

  • Jaarrond te planten
  • Potgekweekt
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 499
Geslacht: Catalpa
Uiteindelijke hoogte: 600 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Juni, Juli
Bladkleur: Geel, Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Om de Catalpa (grote struik of boom) in model te houden in de maanden oktober of november snoeien. Een Bolcatalpa dient in januari of februari gesnoeid te worden in een periode wanneer het niet vriest.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Trompetboom

De Catalpa bignonioides 'Aurea', beter bekent als de Trompetboom is een bladverliezende sierheester die voorkomt als grote struik (meerstammig) maar ook als kleine tot middelgrote boom. De grote bladeren (zo'n 20 cm) zijn hartvormig en goudgeel van kleur. Opvallend is dat deze bladeren pas laat in het voorjaar verschijnen en relatief vroeg afvallen. De vorm van de Catalpa bignonioides 'Aurea' in combinatie met het mooie blad vormen een grote sierwaarde van deze heester / boom. In de maanden juni en juli bloeit de Trompetboom met lange witte pluimen, waarna zich na de bloei opvallende peulen ontwikkelen. Het duurt echter welke enkele jaren voordat deze sierheesters gaat bloeien.

De standplaats van de Catalpa bignonioides 'Aurea' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een goede, waterdoorlatende bodem. Omdat de Trompetboom matig windbestendig is wordt een beschutte standplaats geadviseerd. Zeewind wordt helaas niet verdragen. Onder de juiste omstandigheden kan de Trompetboom een hoogte bereiken van zo'n 6 meter hoog. Hierdoor leent deze heester / boom zich perfect als solitair. Door middel van snoei is de Catalpa goed binnen de perken te houden.

De Catalpa bignonioides 'Aurea' (Trompetboom) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow en wordt als struikvorm geleverd (zie productfoto).


Catalpa bignonioides 'Aurea' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Catalpa bignonioides 'Aurea'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Catalpa bignonioides 'Aurea'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes