Cerastium tomentosum

  • Jaarrond te planten
  • Rijkbloeiend
  • Voorkomt onkruid


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 65
Geslacht: Cerastium
Uiteindelijke hoogte: 15 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): April, Mei, Juni, Juli
Bladkleur: Grijsgroen
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Cerastium tomentosum kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Viltige hoornbloem

De Cerastium tomentosum, ook wel Viltige hoornbloem genoemd is een groenblijvende en bodembedekkende vaste plant met zilvergrijs tot grijsgroen blad. Bij voorkeur dient de Cerastium tomentosum op een zonnige plek in de tuin te staan.

In de maanden april tot en met juli verschijnen er talrijke witte bloempjes. In combinatie met het grijze blad geeft dit een mooi kleureffect.

De uiteindelijk hoogte van de Cerastium tomentosum bedraagt zo'n circa 20 cm. Daarbij is deze vaste plant erg geschikt voor in een border of rotstuin. Het is belangrijke dat de plant op een goede, waterdoorlatende bodem staat. De Viltige hoornbloem is een goede winterharde tuinplant en laat zich makkelijk combineren.

De Cerastium tomentosum (Viltige hoornbloem) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Cerastium tomentosum combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Cerastium tomentosum.


€ 2,59
Cornus canadensis Kruipende kornoelje
Kruipende kornoelje

Cornus canadensis

Halfschaduw
 
 
20cm
€ 1,59
Thymus praecox 'Albiflorus' Kruiptijm
Zon
 
5cm
€ 2,59
Heuchera 'Regina' Purperklokje
Purperklokje

Heuchera 'Regina'

ZonHalfschaduw
 
 
40cm


€ 1,49
Sedum acre Muurpeper
Muurpeper

Sedum acre

ZonHalfschaduw
 
 
10cm


Verzorging en onderhoud Cerastium tomentosum


Aanplanten

Het aanplanten van de Cerastium tomentosum is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van planten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om bij een potmaat van 9x9 cm zo'n ± 9-12 stuks per m2 aan te houden op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin.

Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten, is het echter wel raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de plant ten goede.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

In tegenstelling tot veel andere planten, groeit de Cerastium tomentosum het beste op schrale, voedselarme gronden. Bemest dus niet teveel. Jaarlijks één keer per jaar en beetje bemesten is voldoende. Hoewel het misschien onlogisch kan klinken, groeit de plant juist het beste/mooist wanneer deze niet teveel bemesting krijgt.


Snoeien

De Cerastium tomentosum is een groenblijvende plant en hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Je kunt de plant in het voorjaar wat terugsnoeien om de plant terug in model (compacter) te krijgen, maar dit is niet noodzakelijk. Uitgebloeide bloemen kunnen na de bloeiperiode weggesnoeid worden om nieuwe groei en bloei te stimuleren. Gebruik bij het terugsnoeien van deze vaste plant een scherpe snoeischaar of heggenschaar. Doe dit bij voorkeur op een bewolkte dag.


Water geven

Bij aanhoudende droogte is het belangrijk om de Cerastium tomentosum tijdig water te geven. Dit voorkomt uitdroging van de plant. Geeft hierbij de plant bij voorkeur in een keer rijkelijk water dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien dit de plant stimuleert om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Staat de plant in pot? Dan zal de (pot)grond sneller uitdrogen en heeft de plant ook sneller water nodig.


Scheuren

Wanneer de Cerastium tomentosum zo’n ± 3 jaar in de tuin staat, moet deze worden gescheurd. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar, in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant in meerdere delen opgesplitst waarbij de jonge, gezonde plantdelen worden terug geplant. Vaak zitten deze aan de buitenkant van de uitgegraven plant. De kern kan in de meeste gevallen worden weggegooid. Deze is te oud waarbij de groeikracht is verdwenen. Door tijdig te scheuren, ook wel delen genoemd hou je de plant jong en vitaal. Hierdoor blijft de plant groei- en bloeikrachtig. Ook te groot geworden planten kunnen op deze manier terug in model gebracht worden.Reviews over de Cerastium tomentosum

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes