Cercidiphyllum japonicum

  • Onderhoudsarm
  • Jaarrond te planten
  • Potgekweekt
Cercidiphyllum japonicum | Katsuraboom
  • Cercidiphyllum japonicum | Katsuraboom (12L pot)

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 501
Geslacht: Cercidiphyllum
Uiteindelijke hoogte: 900 cm
Bloeikleur: Rood
Bloeimaand(en): April
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Wanneer de Katsuraboom in model moet worden gesnoeid, dient dit te gebeuren tussen december en maart.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Katsuraboom

De Cercidiphyllum japonicum, welke meerdere Nederlandse namen kent zoals de Katsuraboom en Hartjesboom kan zowel als grote struik (meerstammig) maar ook als boom voorkomen. In de webwinkel van Plant & Grow wordt de Cercidiphyllum japonicum als sierheester (struikvorm) geleverd. Het blad is eirond, groen van kleur en zo'n 5 tot 10 cm groot. In april bloeit de Katsura met onopvallende rode bloempjes, waarbij de bloem zich in de bladoksel ontwikkelt en zich onder het (uitlopende)blad schuil houdt. Na de bloei, in het najaar vormt de Hartjesboom boonachtige vruchten.

De standplaats van de Cercidiphyllum japonicum dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. In Nederland kan de Katsuraboom een hoogte bereiken van zo'n 6 tot 12 meter hoog. Wanneer de Hartjesboom als struik (sierheester) wordt gehouden en deze met enige regelmaat wordt gesnoeid, is deze goed binnen de perken te houden. Als solitair komt deze sierheester / boom het beste tot zijn recht. In het najaar verkleuren de bladeren naar een prachtige geeloranje tot oranjerode kleur. Leuk weetje over de Cercidiphyllum japonicum: het afvallende blad heeft een geur van versgebakken koekjes/brood.

De Cercidiphyllum japonicum (Katsuraboom ) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow en wordt als struikvorm geleverd (zie productfoto).


Cercidiphyllum japonicum combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Cercidiphyllum japonicum.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Cercidiphyllum japonicum

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met