Chiastophyllum oppositifolium

Goudkorrel
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Goudkorrel

De Chiastophyllum oppositifolium, ook wel Goudkorrel genoemd is een groenblijvende vaste plant met een wat vlezig en getand (groen)blad. De getande bladeren staan bij elkaar en vormen een rozet. In de herst krijgt het blad mooie herfsttinten. Oorspronkelijk komt de Chiastophyllum oppositifolium uit de bergen, is daardoor uitermate geschikt voor in rotstuinen. De bloeiperiode van de Chiastophyllum oppositifolium is van eind mei tot en met juli. Hierbij ontwikkelen zich gele, hangende bloempjes die erg decoratief zijn.

De standplaats kan zowel een zonnige als en half beschaduwde plek in de tuin zijn, maar let daarbij wel op dat met name op zonnige standplaatsen de grond voldoende vochtig blijft. Uiteindelijk bereikt de Chiastophyllum oppositifolium een hoogte van zo'n 15-20 cm. De Goudkorrel is een goede winterharde tuinplant.

De Chiastophyllum oppositifolium (Goudkorrel) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Chiastophyllum oppositifolium

Artikelnummer
66
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Chiastophyllum (bekijk alle soorten)
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
20 cm
Bloeikleur
Geel
Bloeimaand(en)
Mei, Juni, Juli
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 12 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Voorkomt onkruid

  Chiastophyllum oppositifolium Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Chiastophyllum oppositifolium.
  Chiastophyllum oppositifolium Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Chiastophyllum oppositifolium aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 12 stuks per m² op een zonnige of half beschaduwde standplaats.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om de plant bloei- en groeikrachtig te houden is het belangrijk dat je de Chiastophyllum oppositifolium op tijd bemest. Het beste is om de plant 2 keer per jaar te bemesten: één keer in het voorjaar (maart/april) en een keer in de zomer (juni/juli). Gebruik hierbij een meststof die in 100 dagen alle voedingsstoffen heeft vrijgegeven. Met name in de lente en de zomermaanden groeit de plant hard en heeft op dat moment dan ook een flinke behoefte aan voedingstoffen.

  Door dus twee keer per jaar tijdig te bemesten voorkom je dat de plant een mesttekort krijgt en minder vatbaar wordt voor ziekte en plagen. De meststof zorgt namelijk ook dat de vitaliteit van de vaste plant toeneemt.


  Snoeien

  Ten opzichte van andere planten, hoeft de vrijwel Chiastophyllum oppositifolium niet gesnoeid te worden. Als je de Chiastophyllum oppositifolium in vakbeplantingen of langs terrassen/padden gebruikt kun je jaarlijks de randen wat bijsnoeien om een 'strak' geheel te vormen. Eventueel kun je ook nog uitgebloeide bloemen wegsnoeien, maar dit is niet noodzakelijk.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Chiastophyllum oppositifolium uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.


  Scheuren

  Wanneer de Chiastophyllum oppositifolium zo’n ± 4 jaar in de tuin staat, moet deze worden gescheurd. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar, in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant in meerdere delen opgesplitst waarbij de jonge, gezonde plantdelen worden terug geplant. Vaak zitten deze aan de buitenkant van de uitgegraven plant. De kern kan in de meeste gevallen worden weggegooid. Deze is te oud waarbij de groeikracht is verdwenen. Door tijdig te scheuren, ook wel delen genoemd hou je de plant jong en vitaal. Hierdoor blijft de plant groei- en bloeikrachtig. Ook te groot geworden planten kunnen op deze manier terug in model gebracht worden.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Chiastophyllum oppositifolium
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.