Clerodendrum trichotomum

  • Onderhoudsarm
  • Decoratief blad
  • Besdragend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 505
Geslacht: Clerodendrum
Uiteindelijke hoogte: 600 cm
Bloeikleur: Rood, Wit
Bloeimaand(en): Juli, Augustus, September
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Zo min mogelijk, eventueel na de bloei terugsnoeien om de plant in model te houden.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Kansenboom

De Clerodendrum trichotomum, beter bekend als de Kansenboom of Pindakaasboom is een bladverliezende sierheester die voorkomt als grote struik (meerstammig) maar ook als kleine boom. Van nature is de Clerodendrum een meerstammige struik en wordt zo ook door Plant & Grow geleverd. Het blad is groen van kleur, eirond tot hartvormig en kan zo'n 10 tot 15 cm groot worden. Wanneer over het blad wordt gewreven (of bij kneuzing) ruikt het blad naar pindakaas, vandaar de naam Pindakaasboom. In de maanden juli, augustus en september bloeit de Clerodendrum trichotomum met witte bloemen (en rode kelk). Na de bloei vormen zich donkerblauwe bessen.

De standplaats van de Clerodendrum trichotomum dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Onder de juiste omstandigheden kan deze sierheester een hoogte bereiken van zo'n 6 meter hoog, maar in de meeste tuinen wordt de Kansenboom niet veel hoger dan zo'n 400 cm. Voor veel mensen is de Pindakaasboom een onbekende heester, maar desalniettemin kan deze tuinplant een grote sierwaarde vormen voor je tuin. De Clerodendrum trichotomum kan worden toegepast als solitaire heester maar ook als groepsbeplanting. Deze winterharde sierheester heeft vrijwel geen onderhoud nodig en is daardoor ideaal voor de tuinmannen en tuinvrouwen zonder al te groene vingers.

De Clerodendrum trichotomum (Kansenboom) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Clerodendrum trichotomum combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Clerodendrum trichotomum.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Clerodendrum trichotomum

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes