Convallaria majalis

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 710
Geslacht: Convallaria
Uiteindelijke hoogte: 20 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): April, Mei
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
12 per m2
Standplaats: halfschaduw, schaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden: Brunnera
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Niet van toepassing bij deze plant.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Lelietje-van-Dalen

De Convallaria majalis, ook wel Lelietje-van-Dalen genoemd is een is een sterk-geurende plant met een kruipende groeiwijze. Door middel van wortelstokken en vele uitlopers verspreid deze vaste plant zich in de tuin. De gesteelde bladeren hebben een (licht)groene kleur, zijn elliptisch tot langwerpig van vorm met een spitse punt. In de maanden april en mei bloeit de Convallaria majalis met kleine klokvormige, witte bloempjes. Deze bloemen die aan gekromde stelen groeien verspreiden een heerlijke geur. Hoe langer het Lelietje-van-Dalen in de tuin staat, hoe uitbundiger de bloeiwijze zal zijn. Een enkele keer kan het voorkomen dat zich na de bloei oranjerode vruchten vormen.

De standplaats van de Convallaria majalis dient een schaduwrijke tot half beschaduwde plek in de tuin op een voedselrijke en waterdoorlatende bodem. Voorkeur gaat hierbij uit naar iets of wat zure, vochthoudende grond. Deze vaste plant wordt niet veel hoger dan zo'n 15 á 20 cm. Het Lelietje-van-Dalen is perfect tot gebruiken voor in schaduwrijke borders of als onderbeplanting bij grote heesters en bomen. Omdat de plant vrij snel groeit kan het zijn dat je na verloop van tijd het Lelietje-van-Dalen moet inperken. Doe dit in het voorjaar en verwijder hierbij ook de wortelstokken. Zo voorkom je dat de plant gaat woekeren. Het Lelietje-van-Dalen is in zijn geheel giftig dus let op met kleine kinderen. Verder is de Convallaria majalis goed winterhard en laat zich makkelijk combineren met andere (schaduwrijke) tuinplanten. 

De Convallaria majalis (Lelietje-van-Dalen) bestel je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Convallaria majalis combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Convallaria majalis.


€ 1,59
Tiarella cordifolia Schuimbloem
HalfschaduwSchaduw
 
25cm
€ 6,99
Liriope muscari 'Monroe White' Leliegras

Reviews over de Convallaria majalis

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes