Cotoneaster (Laagblijvende Dwergmispel)

Dwergmispel (Cotoneaster) planten online bestellen
De Cotoneaster, ook wel Dwergmispel genoemd is een plant of boom uit de rozenfamilie (Rosaceae). Van nature komt de plant voor in gematigde streken in Azië, Europa en delen van Noord-Afrika. Er bestaan ongeveer 90 verschillende soorten die enorm van elkaar kunnen verschillen en zowel groenblijvend als bladverliezend kunnen zijn. Sommige hebben een kruipende groeiwijze terwijl andere Cotoneaster soorten uit kunnen groeien tot struiken of bomen. 

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Populair
25 cm
2 Reviews
1,89
1
99
Va.
Populair
20 cm
1 Review
1
99
Va.

Plant & Grow heeft alleen de kruipende varianten (bodembedekkers) in zijn assortiment en zal daardoor de overige soorten in deze beschrijving buiten beschouwing houden. De Cotoneasters die als bodembedekker worden gebruikt hebben gemeen dat ze groenblijvend zijn, veelal een rond tot ovaalvormig blad hebben en in de late herfst en winter decoratieve (rode) besjes vormen.

De Dwergmispel is een sterke en snelgroeiende plant die naast bodembedekker ook erg goed gebruikt kan worden in borders, als onderbeplanting maar ook voor de beplanting van een talud. De prachtige, donkergroene bladeren in combinatie met de witroze bloempjes en rode bessen zorgen voor een kleurrijk geheel in de late herfst en winter. Omdat de Cotoneaster wintergroen is, ben je jaarrond verzekerd van kleur in de tuin. Zodra de Dwergmispel is geplant zal deze zich spoedig uitbreiden en de bodem bedekken met zijn kruipende twijgen. Wanneer de bodem volledig is dichtgegroeid zal het onkruid nauwelijks kans krijgen om nog te groeien. 

De Cotoneaster is daarbij zeer onderhoudsvriendelijk. Snoeien hoeft nauwelijks, eventueel de randen als deze bijvoorbeeld over het terras of grindpad groeien. Dwergmispel planten groeien het beste op een zonnige of half beschaduwde plek op een goede tuingrond die waterdoorlatend is. Jaarlijks wat bemesten en bij aanhoudende droogte sproeien is het enige wat de plant nodig heeft. Daarnaast laat deze bodembedekker zich eenvoudig combineren met andere tuinplanten.

 

Cotoneaster kopen bij Plant & Grow

Slimme keuze! Binnen 1 tot 5 werkdagen wordt de Dwergmispels al bij je thuisbezorgd, rechtstreeks vanaf de kweker. Om beschadiging aan planten te voorkomen versturen en verpakken wij al onze Cotoneaster planten op een zorgvuldige en stevige manier zodat de kwekerskwaliteit 100% blijft behouden. Wacht dus niet langer en bestel vandaag nog je Dwergmispel planten bij Plant & Grow! 

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.