Crataegus laevigata 'Plena'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Potgekweekt


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 522
Geslacht: Crataegus
Uiteindelijke hoogte: 700 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): April, Mei
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, eventueel dode of kruidende takken wegnemen. Doe dit in de wintermaanden op een moment dat het niet vriest
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Tweestijlige meidoorn

De Crataegus laevigata 'Plena', ook wel Tweestijlige meidoorn genoemd is een prachtige, rijkbloeiende sierheester die voorkomt als grote struik (meerstammig) maar ook als kleine boom. In onze webwinkel wordt deze tuinplant als struikvorm geleverd. Het blad (eirond) is donkergroen van kleur, 3 tot 5 lobbig en zo'n 5 cm groot.. Aan de taken zitten venijnig scherpe doornen dus pas goed op bij het tuinieren. De bloeiperiode van de Crataegus laevigata 'Plena' bedraagt in de maanden mei en juni waarbij er zich kleine witte bloempjes ontwikkelen.

De standplaats van de Crataegus laevigata 'Plena' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Belangrijk hierbij is dat de sierheester / struik goed kan wortelen want bij slechte beworteling (zeker bij de grotere exemplaren) is de Tweestijlige meidoorn windgevoelig. Uiteindelijk kan een hoogte worden bereikt die kan variëren tussen de 5 á 10 meter. Hierbij leent de Crataegus zich het beste als solitaire heester in de tuin. Over het algemeen kan worden gezegd dat de Tweestijlige meidoorn een makkelijk en onderhoudsarme struik is die zowel voor grote als kleine tuinen gebruikt kan worden.

De Crataegus laevigata 'Plena' (Tweestijlige meidoorn) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow en wordt als struikvorm geleverd (zie productfoto).


Crataegus laevigata 'Plena' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Crataegus laevigata 'Plena'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Crataegus laevigata 'Plena'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes