Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana'

  • Onderhoudsarm
  • Groenblijvend
  • Gemakkelijke plant


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 154
Geslacht: Cryptomeria
Uiteindelijke hoogte: 75 cm
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
5 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Japanse cipres

De Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana', ook wel Japanse cipres of Japanse ceder genoemd is een wintergroene dwergconifeer met groene tot groengrijze bladeren. In de winter kan deze conifeer een wat bronskleurige kleur krijgen (sierwaarde) wat in het voorjaar weer wegtrekt. Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana' heeft een compacte, bolvormige groeiwijze 

De standplaats van de Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn, bij voorkeur op een beschutte plek uit de wind. De Japanse cipres groeit het beste op een neutrale of zure, goed doorlatende en voedselrijke grond.

De Japanse ceder is goed toepasbaar als solitair, in rots- of heidetuinen of in een plantenbak. Uiteindelijk kan de Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana' een hoogte behalen van circa 75-100 cm echter gaan hier tientallen jaren overheen. De Japanse cipres is een zeer winterharde tuinplant en laat zich goed combineren met andere bladhoudende dwergconiferen. 

De Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana' (Japanse cipres) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana'.


€ 9,99
Chamaecyparis obtusa 'Nana Gracilis' Schijncipres


Verzorging en onderhoud Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana'


Aanplanten

Voordat de Cryptomeria japonica ‘Vilmoriniana’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze coniferen in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. De Cryptomeria japonica ‘Vilmoriniana’ groeit het beste op neutrale tot zure gronden dus het is mogelijk om tijdens het aanplanten wat turf door de bodem heen te mengen. Zet bij deze soort (bij een potmaat van Ø 17cm) zo’n 5 stuks per m² op een zonnige standplaats of half beschaduwde standplaats.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

Om ervoor te zorgen dat de Cryptomeria japonica ‘Vilmoriniana’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 3-4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij deze conifeer.


Snoeien

In tegenstelling tot veel andere planten, hoeft de Cryptomeria japonica ‘Vilmoriniana’ niet of nauwelijks gesnoeid te worden. De plant blijft zonder snoei het beste in model. Mocht je de heester toch terug willen snoeien, doe dit dan met een snoeischaar in het vroege voorjaar. 


Water geven

De Cryptomeria japonica ‘Vilmoriniana’ dient bij aanhoudende droogte tijdig water te krijgen. Hierbij geldt, hoe warmer en zonniger de standplaats (eventueel in combinatie met wind), hoe sneller de bodem uitdroogt en dus hoe sneller de plant water nodig heeft. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.Reviews over de Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes