Deschampsia (Smele)

De Deschampsia, ook wel Smele genoemd is een prachtige siergras en is een geslacht uit de grassenfamilie (Poaceae). Het verspreidingsgebied van deze soort is vrijwel over de hele wereld en dan met name in gebieden met een gematigd klimaat. Bepaalde soorten Deschampsia komen in het wild ook in Nederland voor. Plant & Grow biedt soorten aan die goed groeien in onze tuinen en daarbij een flinke sierwaarde vertegenwoordigen. De Smele is polvormend en heeft een opgaande en compacte groeiwijze. In tegenstelling tot sommige andere siergrassen, zal de Smele niet gaan woekeren.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
100 cm
100 cm
120 cm
1 Review
uitverkocht

De standplaats van de Smele dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn. De Deschampsia komt het beste tot zijn recht wanneer de plant in (grote) groepen bij elkaar worden gezet. Naast dat dit siergras perfect te gebruiken is in een border, kan de Smele ook gebruikt worden voor het aanplanten van grote oppervlaktes in de tuin. De soorten die door Plant & Grow worden aangeboden bereiken een volwassen hoogte van zo'n 100-120 cm. Hierbij bloeit de Deschampsia relatief vroeg, namelijk in de maanden juni, juli en augustus. Het gras vormt hierbij pluimen die aan lange stelen groeien en naarmate het seizoen vordert, van kleur veranderen.

 

Deschampsia kopen bij Plant & Grow

De Smele is een prachtige siergras en bestaat uit verschillende soorten en variëteiten. De Deschampsia wordt bij Plant & Grow potgekweekt aangeboden en kan daardoor jaarrond geplant worden. Wacht niet langer en bestel je Smele planten vandaag nog in onze webshop. Binnen 1 tot 5 werkdagen worden de grassen al bij je thuisbezorgd.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.