Echinacea purpurea 'Summer Cocktail'

  • Gemakkelijke plant
  • Rijkbloeiend
  • Trekt bijen aan


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 781
Geslacht: Echinacea
Uiteindelijke hoogte: 75 cm
Bloeikleur: Geel, Oranje, Roze
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Echinacea purpurea 'Summer Cocktail' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Rode zonnehoed

De Echinacea purpurea 'Summer Cocktail', ook wel Rode zonnehoed genoemd is een schitterende vaste plant met een opgaande groeiwijze. Om te voorkomen dat de plant na een tijdje gaat hangen (eventueel stengels afbreken) kun je de plant het beste opbinden of op een plekje uit de wind zetten. 

De bladeren zijn ovaal tot lancetvormig en hebben een frisgroene kleur. De Rode zonnehoed bloeit in de maanden juni, juli en augustus. Wanneer de bloem ontluikt is deze geel van kleur waarna de bloem verkleurt naar zacht oranje en uiteindelijk naar roze. Als je wilt dat de Zonnehoed zich uitzaait moet je de bloemen aan de plant laten zitten totdat ze helemaal bruin zijn en de zaden eruit vallen (eventueel opvangen en het voorjaar zaaien). 

De Echinacea purpurea 'Summer Cocktail' is dan ook een zeer dankbare en kleurrijke tuinplant die tevens vlinders, hommels en bijen aantrekt. Deze prachtige bloemen kunnen ook als snijbloem worden gebruikt. 

De standplaats van de Echinacea purpurea 'Summer Cocktail' dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een voedzame en waterdoorlatende bodem. De Rode zonnehoed is een echte zonaanbidder! Bij flinke zonneschijn en hoge temperaturen is het belangrijke de plant tijdig water te geven. Naast dat de plant verlangt naar vele zonnestralen heeft de plant ook een bovengemiddelde waterbehoefte.

Uiteindelijk kan deze vaste planten een hoogte bereiken van zo'n 70-80 cm. Hierbij leent de Rode zonnehoed zich perfect voor in een border in combinatie met andere zonminnende vaste planten. Verder heeft de plant weinig onderhoud nodig en is goed winterhard.

De Echinacea purpurea 'Summer Cocktail' (Rode zonnehoed) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Echinacea purpurea 'Summer Cocktail' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Echinacea purpurea 'Summer Cocktail'.


€ 1,49
Lythrum salicaria Grote kattenstaart
Grote kattenstaart

Lythrum salicaria

ZonHalfschaduwSchaduw
 
 
100cm
€ 1,89
Molinia caerulea 'Moorhexe' Pijpestrootje
Zon
 
80cm
€ 2,19
Imperata cylindrica 'Red Baron' Japans bloedgras
ZonHalfschaduw
 
 
50cm


€ 1,59
Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' Zonnehoed
€ 2,09
Stipa tenuissima ‘Ponytails’ Vedergras
ZonHalfschaduw
 
 
 
50cm
€ 1,69
Crocosmia 'George Davison' Montbretia
Zon
 
 
70cm


Verzorging en onderhoud Echinacea purpurea 'Summer Cocktail'


Aanplanten

Aangezien de Echinacea purpurea ‘Summer Cocktail’ potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid tussen 9 en 15 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige standplaats. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.

Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Echinacea purpurea ‘Summer Cocktail’ kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een enorme behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

Het tijdig bemesten van de Echinacea purpurea ‘Summer Cocktail’ zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de plant, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur.


Snoeien

De Echinacea purpurea ‘Summer Cocktail’ is bladverliezend. Dit betekent dat de plant in het najaar en winter bovengronds afsterft. Naarmate de temperaturen in het voorjaar weer stijgen, zal de plant weer opnieuw uitlopen. Het beste moment om de Echinacea purpurea ‘Summer Cocktail’ terug te snoeien is wanneer de nieuwe uitlopers in het voorjaar zichtbaar worden. Snoei hierbij de oude, bruine plantdelen zo’n 5 tot 10 cm boven de grond terug. Door de plant in het voorjaar pas terug te snoeien verklein je de kans op schade door vorst in de winter. De oude, verdorde plantdelen bieden namelijk van nature een beschermlaag tegen schade door bevriezing.


Water geven

De Echinacea purpurea ‘Summer Cocktail’ heeft een gemiddelde tot bovengemiddelde waterbehoefte. Dit komt omdat de plant vrij oppervlakkig wortelt. Zodra er langdurige droogte is met hoge temperaturen en veel zon droogt de bovenste laag van de bodem snel uit. Om te voorkomen dat de plant uitdroogt is het belangrijk de plant tijdig water te geven. Maak bij voorkeur gebruik van opgevangen regenwater. Hiermee belast je het milieu minder en bespaar je in kosten van drinkwater.


Scheuren

Om te zorgen dat de Echinacea purpurea ‘Summer Cocktail’ groei- en bloeikrachtig blijft is het raadzaam om de plant na ± 3 jaar te scheuren. Hierbij wordt de plant in zijn geheel uitgegraven, in meerdere delen opgesplitst en vervolgens de jonge, gezonde plantdelen terug geplant. In de meeste gevallen zullen dit de buitenste plantdelen zijn. Het scheuren, ook wel delen genoemd kun je het beste doen in het voorjaar of het najaar. De plant bevind zich in deze jaargetijde in een relatief rustigere periode en gaat de energie van de plant sneller naar het wortelgestel.Reviews over de Echinacea purpurea 'Summer Cocktail'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes