Echinops ritro

  • Onderhoudsarm
  • Gemakkelijke plant
  • Trekt bijen aan


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 712
Geslacht: Echinops
Uiteindelijke hoogte: 100 cm
Bloeikleur: Blauw, Paars
Bloeimaand(en): Juli, Augustus, September
Bladkleur: Groengrijs
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Zeer
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten, bij voorkeur kalkhoudende grond
Combi. mogelijkheden: Digitalis
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:In het najaar of vroege voorjaar vergaande bladstengels wegknippen
Bemesten:Weinig mestbehoefte, om de 2 jaar in het voorjaar (een beetje) bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor deze plant
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Kogeldistel

De Echinops ritro, ook wel Kogeldistel genoemd is een opvallende vaste plant die van nature voorkomt in Midden en Zuid-Europa, Rusland en West-Azië. De groengrijze bladeren zijn veerspletig, gelobd en aan de onderzijde licht behaard (stekelig). De Echinops ritro bloeit met bolvormige en stekelige, opgaande bloemen en hebben een wat meer lichtblauwe tot iets wat blauwpaarse bloemen. Vanwege de lange bloeiperiode en de aantrekkingskracht op vlinders, is de Kogeldistel een erg populaire tuinplant. Uitgebloeide bloemen vormen nog lang in de winter een prachtig wintersilhouet.

De standplaats van de Echinops ritro dient bij voorkeur een zonnige plek in de tuin te zijn, liefst op een droge en kalkminnende grond. Zelfs op zeer arme tuingronden groeit deze vaste plant goed. Hierbij kan de Kogeldistel een hoogte bereiken die kan variëren van 60 tot 100 cm. Vooral in grote groepen in een border is de Echinops erg mooi. Daarnaast is deze plant erg geliefd voor in de zogenoemde 'natuurlijke tuinen', bijvoorbeeld in combinatie met de Digitalis purpurea. Verder is de Kogeldistel goed winterhard en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig.

De Echinops ritro (Kogeldistel) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Echinops ritro combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Echinops ritro.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Echinops ritro

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes