Elaeagnus ebbingei

  • Jaarrond te planten
  • Groenblijvend
  • Trekt bijen aan


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 721
Geslacht: Elaeagnus
Uiteindelijke hoogte: 300 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Augustus, September, Oktober
Bladkleur: Groen, Grijs
Aantal planten: ± 
6 per m
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot, Haag
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Indien de Olijfwilg als haag wordt toegepast, in het voorjaar en najaar terugsnoeien tot gewenste hoogte.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

De Elaeagnus ebbingei kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Olijfwilg

De Elaeagnus ebbingei, ook wel Olijfwilg genoemd is een wintergroene heester met een brede, opgaande groeiwijze die behoorlijk hard groeit. Het glimmende, leerachtige blad (zo'n 10 cm) is aan de bovenzijde groengrijs van kleur, ovaal van vorm en aan de onderkant wit behaard.

Aan het einde van de zomer, begin van de herfst vormen zich witte, onopvallende, klokvormige bloempjes die een heerlijk geur verspreiden. Na de bloeiperiode kunnen zich oranjerode bessen (steenvruchten) vormen. De standplaats van de Elaeagnus ebbingei dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem.

De Olijfwilg groeit op vrijwel iedere tuingrond en stelt hierbij weinig eisen aan de bodem. Indien deze bladhoudende heester niet wordt gesnoeid, kan deze tuinplant een hoogte bereiken van zo'n 300 cm. Omdat de Elaeagnus ebbingei sterke snoei erg goed verdraagt is de plant ook als haagplant te gebruiken. Verder leent de Olijfwilg zich perfect voor in een border, zowel in grote als kleine groepen bij elkaar. De Elaeagnus is niet gevoelig voor zout en wind en is daardoor ook erg geschikt als kustplant. Verder laat de Olijfwilg zich makkelijk combineren en is in ons klimaat goed winterhard.

De Elaeagnus ebbingei (Olijfwilg) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Elaeagnus ebbingei combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Elaeagnus ebbingei.


€ 1,49
Lavandula angustifolia 'Hidcote' Lavendel
€ 9,99
Cotinus coggygria 'Royal Purple' Pruikenboom
ZonHalfschaduw
 
 
 
300cm
€ 6,99
Choisya ternata 'Brica' Choisya
ZonHalfschaduw
 
100cm


Verzorging en onderhoud Elaeagnus ebbingei


Aanplanten

Het aanplanten van de Elaeagnus ebbingei is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van planten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om bij een potmaat van 9x9 cm zo'n ± 6 stuks per meter (voor een haag) aan te houden op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin.

Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten, is het echter wel raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de plant ten goede.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk om te zorgen dat er geen mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Elaeagnus ebbingei twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met kans op bladverbranding.

Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 100 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Elaeagnus ebbingei met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De plant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


Snoeien

Een Elaeagnus ebbingei haag kan het beste in het late voorjaar gesnoeid worden. Half augustus kun je de plant voor een tweede keer snoeien, maar snoei hierbij alleen de lange uitgeschoten takken terug. Eventueel zou je de Elaeagnus ebbingei half augustus ook in zijn geheel kunnen snoeien zoals in het voorjaar, maar jonge scheuten die zich daarna nog ontwikkelen kunnen in de winter bij (strenge) vorst wat gevoelig zijn voor invriezen.


Water geven

De Elaeagnus ebbingei heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


Bijzonderheden

Hoewel de plant in ons klimaat doorgaans goed winterhard is, kun je voor de zekerheid de Elaeagnus ebbingei bij strenge vorst afdekken om invriezen te voorkomen.Reviews over de Elaeagnus ebbingei

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes