Voor de Enkianthus campanulatus dient het aantal planten per vierkante meter zo’n 1 stuk te zijn. Hierbij verlangt de plant naar een liefst half beschaduwde standplaats. Een zonnige standplaats zou ook kunnen, echter dient de bodem wel voldoende vochtig te blijven in met name de zomer. Omdat de plant potgekweekt is, kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.
Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen. Aangezien de plant goed groeit op wat zure gronden is het raadzaam om tijdens het aanplanten wat turf aan het plantgat toe te voegen.
De Enkianthus campanulatus heeft een compacte groeiwijze waardoor snoeien nauwelijks nodig is. Mocht de heester toch te groot zijn geworden, dan kun je deze het beste direct na de bloei terugsnoeien (tot gewenste lengte). De Enkianthus campanulatus bloeit namelijk op meerjarig hout en door direct na de bloei te snoeien bent je vrijwel zeker dat de plant ook het jaar erop weer bloeit. Gebruik voor het snoeien altijd een scherpe snoeischaar of eventueel voor dikkere takken een handzaag.
De Enkianthus campanulatus heeft een gemiddelde tot bovengemiddelde waterbehoefte. Om te voorkomen dat de heester uitdroogt en/of de voedingsstoffen niet meer op kan nemen is het belangrijk de plant tijdig water te geven. Maak bij voorkeur gebruik van opgevangen regenwater. Hiermee belast je het milieu minder en bespaar je in kosten van drinkwater.
Strooi ieder voorjaar wat turf rondom de Enkianthus campanulatus, dit voorkomt dat de bladeren (in de zomer) geel verkleuren.